avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, dețin un local având ca activitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, dețin un local având ca activitate principala bar. ...

Bună ziua, dețin un local având ca activitate principala bar. Am dori sa organizam niște petreceri pentru promovare, sa chemam dj sau diferiți artiști. Menționez ca avem autorizație isu,analiza de risc, autorizație de funcționare ca bar pana la ora 24,petrecerile se vor tine doar pana la 24.Ce altceva avem nevoie pentru a fi în regula menționând ca în vecinătate avem și niște blocuri și sa nu avem probleme cu vecinii.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 08:26, 28 August 2022
Sa respectati legea 61/1991 :
Articolul 2
Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
.................................
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;
27) organizarea de petreceri cu caracter privat și utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniștea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuințe sau cu caracter social, în mediul urban;
..................................
[ link extern ]
Ca sa nu intrati in conflict cu vecinii si cu autoritatile va revine obligatia sa respectati normele in vigoare-inclusiv cele referitoare la pragul fonic
Nu exista nici un prag fonic in legea 61/1991. Alte legi care vorbesc de prag fonic nu se aplica la relatiile intre vecini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orele legale de liniste Iuliana 24 Iuliana 24 Buna seara Care sunt orele in care nu se pot face activitati ce deranjeaza vecinii,aceasta intrebare o pun atat pt weekend cat si in cursul ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice - muzica la intensitate foarte mare Ctin2015 Ctin2015 In conformitate cu legea cu privire la tulburarea linistii publice - republicata in 2014 , inteleg ca acum legea este mult mai blanda - cu privire la ... (vezi toată discuția)
Poluarea fonica Gasile Gasile Exista lege in care se interzice subwoofer-ul in blocuri ? sau cit este maxim-ul de decibeli admisi pe timp de zi si pe timp de noapte ? Va multumesc ! (vezi toată discuția)