avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... instiintare la angajare ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

instiintare la angajare ?

Am inteles ca mai nou se cere la angajare instintare de angajare pentru omul pe care urmeaza sa-l angajez? si la lichidari iar instintare sau la efectuarea unui nou act aditional la cim-ul angajatului o alta instintare......
Ma poate lamuri cineva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:07, 19 Iulie 2011
1. Codul muncii spune:
Art. 17
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.

(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.

2. Asta inseamna ca informarea se poate face si oral iar la semanrea CIM sau a actului aditional de catre salariat se presupune ca acesta stie ce semneaza.

3. Art.17 din Codul muncii nu se refera si la cazul in care inceteaza un CIM. Aici este alta procedura.
In concluzie nu este obligatoriu sa existe in scris instinatare de angajare sau modificare CIM in prealabil cu cateva zile inainte?
Pe langa astea angajatul trebuie sa semneze fiecare fila din CIM daca acesta nu este inscris incontinuare si pe verso?
Adevarul este ca pentru a se putea obtine repartitie de la somaj este o intintare de angajare tip, dar cred ca nu are nici o legatura cu cele spuse mai sus!?
1. Nu e nevoie sa semneze salariatul pe fiecare fila a CIM. Si salariatul si angajatorul au cate un exemplar din CIM si ele trebuie sa coincida.
2. Pentru a obtine repartitie de la Agentia de Somaj este nevoie numai de "Lista cu locurile de munca vacante" transmisa de angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere cim aurash29 aurash29 Buna ziua, Art. 17 din Codul Muncii \\"(1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa ... (vezi toată discuția)
Modificare cim, informare inainte cu 15 zile sau 20? ginutz_a ginutz_a buna ziua, inainte sa se modifice codul muncii, pentru orice modificare a CIM faceam o informare angajatului cu 15 zile inainte de modificare. acum se face ... (vezi toată discuția)
Decizie sau act aditional Ioriana Ioriana Cand vreau sa trec un salariat de pe cim de pe perioada determinatape perioada nedeterminata inainte trebuie sa i fac decizie prin care explic motivul și ... (vezi toată discuția)