avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incheiere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incheiere CIM

Buna ziua,
Art. 17 din Codul Muncii "(1) Anterior încheierii sau modificării contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării ori, după caz, salariatul, cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract sau să le modifice.
(2) Obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului adiţional, după caz"

Intrebare: In cazul unui control ITM, pentru a se considera ca angajatul a fost informat cu privire la clauzele contractuale, este de ajuns simpla semnare a contractului/actului aditional sau mai este nevoie si de o Minuta de informare prealabila cu privire la aceste modificari?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:29, 25 Iulie 2014
Strict formal ar mai fi necesar o minuta ca salariatul/viitorul salariat a fost informat in prealabil asupra clauzelor CIM (modificate sau clauze viitoare); dar, in practica, atata timp cat salariatul a semnat, se deduce ca a fost in prealabil informat aspra clauzelor respective si, de aceea, a si semnat CIM-ul/actul aditional respectiv!
Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informarea la angajare ContSters113415 ContSters113415 este obligatoriu sa informezi salariatul in scris cand il angajezi sau se considera ca este informat atunci cand semneaza CIM? in codul muncii nu este prea ... (vezi toată discuția)
Decizie sau act aditional Ioriana Ioriana Cand vreau sa trec un salariat de pe cim de pe perioada determinatape perioada nedeterminata inainte trebuie sa i fac decizie prin care explic motivul și ... (vezi toată discuția)
Instiintare la angajare ? ofeliadaniel ofeliadaniel Am inteles ca mai nou se cere la angajare instintare de angajare pentru omul pe care urmeaza sa-l angajez? si la lichidari iar instintare sau la efectuarea ... (vezi toată discuția)