avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea 158/2011privind cresterea performantei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea 158/2011privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte

"Art. 27^1
Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, in conditiile legii, de scutire de la plata impozitului aferent locuintei pe o perioada de minimum 7 ani, pe baza auditului energetic prin care se certifica realizarea recomandarilor propuse de catre auditorul energetic pentru cladiri."
Buna ziua
La noi in bloc o parte din locatari(etajele2,3,4 care este ultimul etaj) si-au izolat apartamentele(anul trecut) si am facut si izolatia acoperisului(anul acesta).
As vrea si eu cateva lamuriri legate de articolul mentionat mai sus si anume:
1. unde trebuie sa ma adresez pentru a beneficia de acest avantaj
2. cine face auditul energetic si cat costa?
3.daca nu toti vecinii si-au izolat apartamentul ma mai incadrez la acest articol?
Cel mai recent răspuns: BogdanP , utilizator 11:21, 5 Decembrie 2011
Legea 158 aproba OUG 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, ordonanta ce are si norme metodologice de aplicare stabilite de MDRL, MAI si MFP, deci legea face referire la proprietarii din blocurile inscrise in programul national de reabilitare si care pot face dovada platii acestei actiuni.
Este vorba despre aprobari de bugete, planificari si coordonari de fonduri la nivel local si ministerial, etc.
Acei proprietari care si-au reabilitat din proprie initiativa ap, fara autorizatii si audit energetic, conform criteriilor stabilite de Ministerul de Finante privind scutirea impozitului pe locuinta nu vor beneficia de aceasta facilitate.
De la primaria municpiului Craiova, am primit o instiintare la asociatie, prin care,in conformitate cu legea 50 din 1991 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, lucrarile de reabilitare energetica a blocului se pot realiza =D>fara autorizatie=D> de construire numai la cladirile de locuit cu cel mult 3 (trei) niveluri. De ce se face aceasta diferentiere? In asemenea constructii stau persoane mai importante decat in cele cu 4 (patru) niveluri.
As dori sa aflu cum se poate percepe si solutiona aceasta diferentiere legiferata si pe ce cale? Ce a stat la baza stabilirii nivelurilor pentru care nu este necesara autorizatia de construire in scopul de reabilitare termica?
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
gm_mg, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua
am si eu o nelamurire . presedintele de asociatie al blocului din sectorul 6 unde locuiesc vrea sa izoleze energetic blocul dar ma oblica ca sa inchid balconul cu geam termopan . . am studiat si eu legea asta si spune doar de ferestre si usi exterioara ca trebuiesc schimbate , nu si de obligativitatea balconului de a-l inchide in pvc+geam termopan . va rog sa-mi spuneti daca este legal sa ma oblige sa inchid balconul.
Daca cititi mesajul postat ceva mai sus o sa vedeti ca pentru realizarea unei asemenea lucrari sunt necesarea avize, documentatie, aprobari, proiect... Presedintele nu hotaraste asupra lucrarii, ci specialistii, arhitectii...
Lucrarea trebuie realizata unitar si nu un balcon inchis iara altul deschis. Asa ca daca toate balcoanele se vor inchide cu termopan si-al dv trebuie sa fie la fel.

Alte discuții în legătură

Legea 158/2011 pentru aprobarea oug 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte. lege nr. 158/2011 gabi1983 gabi1983 \"Proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie beneficiaza, in ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica pe cont propriu lilipangica lilipangica care sunt pasii de urmat in cazul reabilitarii termice a apartamentului situat la etaj 1?Vreau sa fac acest lucru pe cont propriu (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit pentru imobilele izolate termic.... pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, In Monitorul din 14 iulie 2011 am inteles ca s-a publicat o lege pentru scutirea de la impozit a proprietarilor care si-au izolat termic sau isi ... (vezi toată discuția)