avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Se considera tulburarea linistii publice daca nu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Se considera tulburarea linistii publice daca nu exista sesizari?

Buna ziua. Se intampla din ce in ce mai des ca fiind in parc, mai multe persoane, sa vorbim putin mai tare, si sa vina politistii sa ne goneasca. Au voie sa faca asta, daca nu au primit nicio reclamatie? Adica, e politistul in masura sa decida daca vorbesc tare sau nu, din moment ce niciun cetatean nu s-a plans? Si sa imi mai si spuna pe un aer de agent secret sa plec acasa.
Vreau sa stiu daca pot sa " ma iau in gura " cu el sau daca are voie sa faca ceea ce face.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 18:44, 19 Iulie 2011
chiar dvs ati mentionat ca ati vorbit tare, ( deci meritati chiar amenda)

in locul dvs am fi lasat tonul mai jos, fara insa sa plec nicaieri... deoarece am inteles greseala si am remediat-o. Dvs ati ales sa plecati.....pentru ca v-ati simtit vinovati. Totusi era loc public, De ce ati plecat atunci?

reclamatiile ar fi fost confidentiale....Foarte interesant -- intrenati-l pe politist data viitoare... daca exista reclamatii facute... deoarece este normal sa aveti o discutie civilizata cu el, la care el sa raspunda la cele 2 intrebari ale dvs.

Eu ii felicit pe politisti ca isi fac treaba....
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
ContSters83715, utilizator
macovei2000 a scris:

chiar dvs ati mentionat ca ati vorbit tare, ( deci meritati chiar amenda)

in locul dvs am fi lasat tonul mai jos, fara insa sa plec nicaieri... deoarece am inteles greseala si am remediat-o. Dvs ati ales sa plecati.....pentru ca v-ati simtit vinovati. Totusi era loc public, De ce ati plecat atunci?





Pentru ca nu cunosteam legea si nu stiam daca are dreptate sau nu, acesta fiind si motivul pentru care am intrat aici. Credeti ca daca ne ceream scuze si promiteam ca nu se va mai repeta rezolva ceva? Nu. Atunci chiar cred ca primeam amenda, pentru ca am avut tupeul extraordinar de a refuza ordinul "organului".

Astept inca un raspuns concret.

As dori de asemenea sa-mi aratati si mie unde spune ca primesti amenda daca vorbesti tare (vorbesti tare dupa parerea politistului, neexistand vreo plangere). Cum este politistul in masura sa JUDECE ceva? El trebuie sa aplice legea. Aici o aplica in functie de anumiti factori ( ->daca existau plangeri ). Sau " s-a autosesizat " si a prevenit din timp aparitia oricarui fel de plangere?

In regula, multumesc pentru raspuns.

Cum am mai spus, astept si alte pareri, preferabil pareri care sa fie bazate pe argumente aduse si exemplificate din lege.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2011
traistarudragos, utilizator
politistul e singurul abilitat sa dea amenda, ce e incorect in a amenda galagia?

intrebarea e daca politistul observa o inneregula daca trebuia sa fie pasiv la ea... in calitate de politist...

dvs insinuati ca daca nu exista reclamatie scrisa/verbala.... puteti sa vorbiti tare la 12 noaptea in parc, langa niste blocuri indepartate....ceea ce e inadmisibil....dar e admisibil pt dvs.

limitele de zgomot sunt mai mici cu 10 dB pe timp de noapte, decat pe timp de zi...
Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 (**republicata**) (*actualizata*)
pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice
ART. 2
Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
22) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;

Politistul avea dreptul sa va amendeze pentru tulburarea linistii publice fara a exista o reclamatie si chiar sa va duca la sectie pentru legitimare.

In orice societate civilizată trebuie sa ai respect pentru autoritatea statului si pentru cei de langa tine.
Necunoasterea legii , nu va exonereaza de o eventuala raspundere contraventionala.
Nu stiu in ce masura s-au produs zgomote , dar ora la care ati fost surprins ii cam da dreptate politistului .
De asmeni , nimeni nu poate cunoaste intensitatea vocilor dvs , dar in orice caz este posibil ca politistul sa fi auzit sau sa fi fost sesizat cu privire la situatia din parcul in care va aflati.

Art.2/28 din Legea nr.61/1991

28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...



Alte discuții în legătură

Contestare amenda aplicata pe nedrept ContSters83715 ContSters83715 politistul mi-a dat o amenda pe nedrept ca am sunat la 112 noaptea, reclamand vecinul. Vecinul are mai multe amenzi pt tulburarea linistii publice. Pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. care este legislația în vigoare privind tulburarea ... BBoti91 BBoti91 Bună Ziua. Care este legislația în vigoare privind tulburarea liniștii, și care sunt orele se liniște? Locuiesc în casă iar vecina mă amenință cu ... (vezi toată discuția)
Problema 112 - deranjarea linistii publice noaptea DieTotenHosen DieTotenHosen Buna ziua as dori precizari si puncte de vedere in legatura cu utilizarea nr. de urgenta 112 in pt reclamarea deranjarii linistii publice si ... (vezi toată discuția)