CCM ramura transport pt. anii 2008-2010 nr.722/03/24.01.2008.
In data de 24 01.2010 contractul expira,daca nu a fost denuntat,inseamna ca s-a prelungit cu inca 12 luni,deci pana 24.01.2011 si eu stiu ca nu se poate prelungi decat o singura data cu 12 luni,ceea ce imi spune ca in iulie 2011 nu mai este in vigoare.
Este aplicabil principiul de drept : Unde legea nu distinge nici interpretul nu trebuie să distingă, aceasta semnificând că noi nu putem adăuga sau exclude cazuri care n-au fost adăugate sau excluse de legiuitorul însuşi.
Prin urmare, acesta poate fi prelungit pana cand va fi denuntat ... intr-adevar, dupa aparitia Legii nr.62/2011 , aceasta a fost ultima lui prelungire .. dupa data expirarii urmand a se incheia un nou ccm.
Art. 4. - (1) Prezentul Contract colectiv de muncă unic la nivel de ramură transporturi se aplică cu începere de la 1 ianuarie
2008 până la 31 decembrie 2010 inclusiv, cu posibilitatea revizuirii anuale, la nivel de unitate acesta producând efecte pe an
calendaristic.
(2) Dacă niciuna din părţi nu denunţă contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat,
valabilitatea acestuia se prelungeşte până la încheierea unui nou contract, dar nu mai mult de 12 luni, respectiv cu încă un
an calendaristic.
(3) Conform principiului că drepturile recunoscute şi acordate prin negocieri colective anterioare constituie "legea părţilor" şi
sunt "drepturi minime câştigate", negocierea unui nou contract colectiv de muncă se va face având ca bază clauzele
contractului aplicabil.
Art. 5. - (1) Orice cerere de modificare a prezentului contract va face obiectul unei negocieri.
(2) Cererea de modificare se aduce la cunoştinţă, în scris, celeilalte părţi cu cel puţin 30 de zile înainte de data propusă
pentru începerea negocierilor
Deci valabilitatea CCM/Ramura Transporturi 2008-2010 mai este valabil până la 31 12 2011.