avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Executare silită cum probez in instanta ca nu mai sunt proprietarul ...
Discuție deschisă în Executare silită

cum probez in instanta ca nu mai sunt proprietarul unui apartament pentru care firma de apa solicita despagubiri?

In anul 1998 am vandut apartamentul proprietate personala din loc Zalau. Pana in prezent am schimbat domiciliul de 2 ori in 2 localitati. Actualmente locuiesc in judetul Suceava. Am primit o Citatie prin care mi se aduce la cunostinta ca S.C. Compania de apa Somes solicita contravaloarea apei potabile si canalizare in perioada 24.04 2008-23.12 2010!!! in valoare de 2196,75 lei. Aceasta companie cica a depus in probatiune o Fisa a abonatului, o Invitatie la conciliere(care nu m-a gasit in Suceava si nicaieri) si un Proces Verbal constatator. Va rog dati-mi un sfat cum sa procedez astfel incat sa nu fie nevoie sa cheltuiesc bani cu acest proces absurd. Pur si simplu sunt indignat de prostia unor ingineri de la compania de apa care timp de peste 10 ani nu au reusit sa afle de fapt cine sunt actualii proprietari si au permis incasarea banilor de la oameni fara sa verifice cui furnizeaza apa.
cermak gruianu a scris:

Dvs. nu aveti calitate procesuala pasiva intr-un eventual litigiu.Insa trebuie sa va faceti apararile daca sustineti ca va aflati intr-un proces.

Nu inteleg cum se s-a ajuns in aceasta situatie si cum ati aflat dvs. despre aceasta notificare/conciliere, insa ar fi bine sa invocati aceasta exceptie si sa depuneti in copie certificata , conforma cu originalul, actul de instrainare a respectivului imobil si dovada domiciliului actual (o copie de pe c.i.).

Puteti sa va inscrieti si in fals cu privire la continutul inscrisurilor prezentate ca "probe" (ma refer la acel proces-verbal de constatare a faptului ca dvs. sunteti proprietarul acelui imobil-sper ca am inteles bine).

Mie imi pare a fi si o lipsa de procedura cu dvs. deoarece, cu o copie de pe c.i. puteti face dovada ca acele inscrisuri nu va pot fi opozabile, dvs. nefiind citat conform dispozitiilor de procedura civila (banuiesc ca nici la conciliere si nici la proces...) insa daca in evidentele Directiei Generale de Evidenta a Persoanei, figurati cu ultimul domiciliu la acea adresa, se cam incurca "itele"...pentru ca, pana la dovada contrara, se presupune ca ati fost citat legal.

Stimata doamna, userul a specificat ceea ce era de specificat, din care am retinut ca a vandut apartamentul doar printr-un proces verbal, pe care dealtfel nu-l mai are, pierzandu-l, si bineinteles netrecand pe la un birou notarial, asa cum prevede legea.
Practic, societatea comerciala, l-a citat legal la apartamentul vandut, fara forme legale, si al carui proprietar apare in evidentele cartii funciare.
E logic ca putem avea 5 proprietati, iar daca pe una dintre ele avem datorii, vezi cazul in speta, sa fim citati si trasi la raspundere.
Nu intereseaza pe nimeni o vanzare-cumparare fara forme legale. Singura solutie ar fi o negociere cu noul proprietar sau in cel mai rau caz, reintrarea in drepturile apartamentului, drepturi pe care dealtfel nu le-a pierdut userul care a ridicat aceasta problema.
Procedura de citare a fost indeplinita legal, dar aflandu-se ca proprietarul s-a mutat in Suceava, a fost si acolo notificat/citat.
Pana una-alta userul este proprietarul ambelor apartamente, si cel cu datorii si cel in care locuieste acum ... asta in cazul cand pe acesta din urma l-a cumparat cu forme legale, nu doar printr-un act de mana neautentificat.

Cu respect,
V.A.V
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
ContSters207445, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri. Intr-adevar nu am primit nicicand si niciunde acea "invitatie la conciliere" In perioada '98 inca nu incepuse procesul de intabulare in zona respectiva asa incat procesele verbale de vanzare cumparare se faceau "de mana". Datorita serviciului am schimbat domiciliul de 2 ori din '98 pana acum si bineinteles ca am facut aceasta la birouri notariale.
Codul a scris:

cermak gruianu a scris:

Dvs. nu aveti calitate procesuala pasiva intr-un eventual litigiu.Insa trebuie sa va faceti apararile daca sustineti ca va aflati intr-un proces.

Nu inteleg cum se s-a ajuns in aceasta situatie si cum ati aflat dvs. despre aceasta notificare/conciliere, insa ar fi bine sa invocati aceasta exceptie si sa depuneti in copie certificata , conforma cu originalul, actul de instrainare a respectivului imobil si dovada domiciliului actual (o copie de pe c.i.).

Puteti sa va inscrieti si in fals cu privire la continutul inscrisurilor prezentate ca "probe" (ma refer la acel proces-verbal de constatare a faptului ca dvs. sunteti proprietarul acelui imobil-sper ca am inteles bine).

Mie imi pare a fi si o lipsa de procedura cu dvs. deoarece, cu o copie de pe c.i. puteti face dovada ca acele inscrisuri nu va pot fi opozabile, dvs. nefiind citat conform dispozitiilor de procedura civila (banuiesc ca nici la conciliere si nici la proces...) insa daca in evidentele Directiei Generale de Evidenta a Persoanei, figurati cu ultimul domiciliu la acea adresa, se cam incurca "itele"...pentru ca, pana la dovada contrara, se presupune ca ati fost citat legal.

Stimata doamna, userul a specificat ceea ce era de specificat, din care am retinut ca a vandut apartamentul doar printr-un proces verbal, pe care dealtfel nu-l mai are, pierzandu-l, si bineinteles netrecand pe la un birou notarial, asa cum prevede legea.
Practic, societatea comerciala, l-a citat legal la apartamentul vandut, fara forme legale, si al carui proprietar apare in evidentele cartii funciare.
E logic ca putem avea 5 proprietati, iar daca pe una dintre ele avem datorii, vezi cazul in speta, sa fim citati si trasi la raspundere.
Nu intereseaza pe nimeni o vanzare-cumparare fara forme legale. Singura solutie ar fi o negociere cu noul proprietar sau in cel mai rau caz, reintrarea in drepturile apartamentului, drepturi pe care dealtfel nu le-a pierdut userul care a ridicat aceasta problema.
Procedura de citare a fost indeplinita legal, dar aflandu-se ca proprietarul s-a mutat in Suceava, a fost si acolo notificat/citat.
Pana una-alta userul este proprietarul ambelor apartamente, si cel cu datorii si cel in care locuieste acum ... asta in cazul cand pe acesta din urma l-a cumparat cu forme legale, nu doar printr-un act de mana neautentificat.
Cu respect,
V.A.V

@Codul Ati scris:
...userul a specificat ceea ce era de specificat, din care am retinut ca a vandut apartamentul doar printr-un proces verbal, pe care dealtfel nu-l mai are, pierzandu-l, si bineinteles netrecand pe la un birou notarial, asa cum prevede legea.

Raspuns: Cred ca ati dedus faptul ca userul a specificat ca a vandut apartamentul printr-un proces verbal pentru ca, din aceasta discutie, reiese faptul ca este vorba despre un proces-verbal, incheiat cu societatea furnizoare de utilitati...

Ati mai scris, citez:

In conditiile in care, userul a sustinut:
Pur si simplu sunt indignat de prostia unor ingineri de la compania de apa care timp de peste 10 ani nu au reusit sa afle de fapt cine sunt actualii proprietari si au permis incasarea banilor de la oameni fara sa verifice cui furnizeaza apa.

Apoi, mai avem si aceasta afirmatie a userului:
"Aceasta companie cica a depus in probatiune o Fisa a abonatului, o Invitatie la conciliere(care nu m-a gasit in Suceava si nicaieri) si un Proces Verbal constatator.

Care se completeaza foarte frumos cu intrebarea dvs. referitoare la acel proces-verbal semnat de user in anul 2008 si cu raspunsul acestuia:
"In 98 am intocmit un proces verbal de mana si spre rusinea mea nu-l mai am in posesie. A trecut totusi o perioada de peste 10 ani si azi m-am trezit acasa (in Suceava unde m-am mutat in 2004) cu citatie ca n-am platit apa in 2008."

@Codul dvs. stiti foarte multe lucruri legate despre user, fara ca acesta sa ni le spuna.Propun sa asteptam sa revina userul cu lamuriri, altfel, despicam firul de trandafir in patru iar userul poate ne va spune ca era vorba despre un fir de "liliac" iar noi am inteles gresit.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
ca sa fiu mai explicit, in '98 nu am fost intabulat cu apartamentul respectiv din Zalau. Intabularea a inceput in acea zona prin '99 dupa ce eu vandusem, asa cum facea toata lumea, apartamentul printr-un proces verbal de mana. Eu nu am cum sa probez ca sunt proprietarul acelui apartament asa cum se sugereaza mai sus. Nici nu doresc sa fac acest lucru. Pur si simplu doresc sa fiu lasat in pace. Nu am in proprietate decat actuala locuinta, nici nu am dispus vreodata de mai mult de o locuinta, nu am fost chemat pentru o asa zisa conciliere nicaieri, pur si simplu ieri am gasit la usa de la intrare citatia de la tribunalul Zalau unde am locuit acum 13 ani. Am distrus toate chitantele si hartiile de utilitati de acum 10 ani in urma si atunci cred ca a disparut si respectivul proces verbal de mana.Multumesc!
micael108 a scris:

ca sa fiu mai explicit, in '98 nu am fost intabulat cu apartamentul respectiv din Zalau. Intabularea a inceput in acea zona prin '99 dupa ce eu vandusem, asa cum facea toata lumea, apartamentul printr-un proces verbal de mana. Eu nu am cum sa probez ca sunt proprietarul acelui apartament asa cum se sugereaza mai sus. Nici nu doresc sa fac acest lucru. Pur si simplu doresc sa fiu lasat in pace. Nu am in proprietate decat actuala locuinta, nici nu am dispus vreodata de mai mult de o locuinta, nu am fost chemat pentru o asa zisa conciliere nicaieri, pur si simplu ieri am gasit la usa de la intrare citatia de la tribunalul Zalau unde am locuit acum 13 ani. Am distrus toate chitantele si hartiile de utilitati de acum 10 ani in urma si atunci cred ca a disparut si respectivul proces verbal de mana.Multumesc!

Domnule,

Daca vindem o masina doar printr-un act de mana, act care sa nu tina cont de legislatie, evident ca autoturismul va ramane inmatriculat pe numele nostru, iar in evidentele fiscale va aparea tot pe numele nostru.
Cel care a cumparat apartamentul de la dvs, fara forme legale (aia insemnand macar legalizarea procesului verbal, la notariat) putea sa se foloseasca de imobil, sa acumuleze diverse datorii, apoi sa-l vanda, tot printr-un proces verbal, la fel de ocolitor legal, iar acum, dvs. sa figurati in evidentele fiscale si cu apartamentul din Zalau.
Este posibil asa ceva.

Numai bine !
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2011
ContSters207445, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenitor al unui teren ,,vandut'' Nicoleta1010 Nicoleta1010 Buna dimineata. In 2009, am mostenit un teren ,care fusese ,,vandut\'\'in baza unei chitante de mana, intocmite pe principiul X vinde, Y cumpara .Era ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul refuza sa cedeze contractul de furnizare apa Cristi12344321 Cristi12344321 Cu toate ca a vandut 98 % dintre proprietatile imobilului si ne-am constituit in asociatie de proprietari de mai bine de 1 an, dezvoltatorul imobilului refuza ... (vezi toată discuția)
Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)