avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... RECUPERAREA PRIMEI TAXEI AUTO
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

RECUPERAREA PRIMEI TAXEI AUTO

Am cumparat un WV din GERMANIA si am platit prima taxa aproape 700 euro ce sanse am sa-mi recuperez banii

Cel mai recent răspuns: abby , utilizator 12:14, 3 Februarie 2012
duceti o cerere la afp prin care cereti restituirea in totalitate a taxei si dobanda ptr nefolosirea acestei sume,la care anexati copie dupa chitanta de plaTA.Apoi actionati in instanta.
astaa facut eu saptamana trecuta, am solicitat catre AFP restituirea integrala si dobanda legala pt. suma respectiva .
Si ce credeti ca mi s-a raspuns?
Ca nu cunosc noua lege....
Ca trebuie personalCA platitorul taxei sa depuna decizie, chitanta , carte si certificat si sa aiba si originalele cartii si certificatulUi , ca sa se poata calcula cat se datoreaza ca diferenta prevazuta in noua lege.
A! Si impreuna cu anexa 2 noua lege - CEREER DE RESTITUIRE
se asteapta 45 zile sa iti dea un raspuns
DECI EI PRACTIC NU ZIC CA REFUZA SA RESTITUIE , ZIC CA TREBUIE SA CALCULEZE CE AU DE RESTUITUIT...DACA AU DE RESITUIT ...SI IN CELE MAI MULTE CAZURI VA ASGUR CA NOUA TAXA 2012 E MAI MARE DECAT CEA DI OUG 50/2008
EU CUM SA INTERPRETEZ ASTA ?
CA REFUZ NU ESTE CA SA POT DEPUNE ACTIUNE LA TRIBUNAL...
ASTEPT SUGESTII....
temeiul de drept a cererii d-voastra este legea /ordonanta de la momentul platii
interpretati raspunsul in sens negativ si actionati in instanta daca cererea catre afp ati redactat-o k ca temei de drept
SI NU EXISTA RISCUL CA INSTANTA SA INTERPRETEZE CA NU E VORBA DE UN REFUZ ?
LA CEREREA DE RESTITUIRE MI S-A RASPUNS CU O ADRESA PRIN CARE MI ISE NDICA PASII CE TREBUIE URMATI CONFORM L 9/2012, ADICA DEPUNEREA ANEXEI 2 (CERERE DE RESTITUIRE)CU ANEXAREA DIVERSELOR ACTE

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns fisc le cererea de restituire a taxei.. lucian_2010 lucian_2010 dupa ce in urma cu o luna am depus o cerere pentru restituirea taxei la Trezorerie,insotita de o copie a chitantei taxei platite,acum am primit un raspuns ... (vezi toată discuția)
Pasii pentru restituirea taxei auto dkm dkm -buna seara.in 2008 am cumparat o masina second hand din spania, pe care am inmatriculat-o in romania in martie 2009, cand a trebuit sa platesc la AFP vestita ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pavelmita pavelmita am înmatriculat un autoturism în noembrie 2008 şi mi lau încadrat E1 de la E2,dar în urmă cu cîteva luni mi lau încadrat E2 dar artizanal pt că ... (vezi toată discuția)