avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Firma de recuperare
Discuție deschisă în Executare silită

Firma de recuperare

Buna ziua,numele meu nu este asa important,am o intrebare si am vazut ca sunteti in masura legii sa raspundeti la ea!
Tatal meu a facut un credit bancar de nevoi personale in 2004(februarie) in valoare de 70 mil.(7000 ron) pe 5 ani eu ca si baiat urmand sa platesc ratele,dupa 2 ani de zile(2006) din anumite motive nu am mai reusit sa o fac si in 2007 am plecat din tara,intre timp parintii mei sau mutat de la adresa respectiva in alt judet(sunt proprietari de drept),acuma dupa 5 ani parintii mei sau trezit cu o scrisoare de la o firma de recuperari prin care le cere sa plateasca 9.300 ron,ai mei sunt disperati si nu stiu ce sa mai faca(iam sfatuit sa nu sune firma respectiva),din ce stiu eu(nu am prea multe cunostiinte de drept)datoria se prescrie dupa 3 ani de zile!!!Un sfat sau cum pot proceda ?
Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:53, 22 Iulie 2011
Concret, firma de recuperari il poate actiona pe tatal dvs. (ca titular al contractului de credit) in judecata, iar acest lucru va intrerupe prescriptia. In cazul in care detine bunuri pe numele lui, si inteleg ca detine o proprietate impreuna cu sotia, va fi executat silit.
am inteles,va multumesc mult de informatie,raman dator :D !!!
~ Conținut șters la cerere ~
Diana.S. a scris:

Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data scadentei. Cum in aceasta situatie fiecare rata are un alt termen de scadenta, evident si termenul de prescriptie se va calcula pentru fiecare rata in parte.



Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data nasterii dreptului la actiune. Intrebarea care se pune este : Cand se naste dreptul la actiune pentru ratele restante? La data scadentei fiecarei rate sau la data implinirii termenului pentru care s-a acordat creditul? Aveti in vedere, va rog, si faptul ca dobanda se calculeaza pentru intreaga durata de creditare si nu pentru suma ramasa de restituit dupa plata fiecarei rate in parte. Iar in cazul creditelor cu rata fixa, dobanda are pondere mai mare in ratele de inceput, decat suma imprumutata.
Acestea sunt motivele pentru care consider ca prescriptia extinctiva curge de la data implinirii termenului pentru care a fost acordat creditul.
Cu exceptia situatiei in care in contractul de credit este inclus un pact comisoriu de gradul 3 sau 4. In acest caz, dreptul la actiune pentru restituirea creditului si dobanzii aferenta se naste de la data cand a intervenit rezolutiunea contractului si tot de la aceasta data ar curge si termenul de prescriptie.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Prescriere credit Georgia_cs Georgia_cs buna ziua. in mai 2009 am luat un credit de nevoie personale cu o perioada de rambursare de 10 ani, fara nici o garantie. nu am mai platit rata din aprilie ... (vezi toată discuția)
Cand incepe sa curga termenul de prescriptie Lucian_bz Lucian_bz Avem un contract de credit care are un articol care spune asa: [quot]Neplata sumelor datorate de catre imprumutat si co-imprumutat timp de 15 zile ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie pentru credit bancar ifti1967 ifti1967 Buna ziua, Am primit, in februarie 2010, o notificare de executare silita de la o firma de recuperari ptr un credit neachitat integral de titular, eu avand ... (vezi toată discuția)