avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mosteniri

va rog sa-mi spuneti dac cea de-a doua sotie a fratelui meu are drept de mostenire la averea lasata de parintii nostri, dat fiin faptul ca el are trei copii din prima casatorie si cu actuala n-a acumulat nimic. succesiunea dupa parinti n-a fost dezbatuta inca . multumsc
Cel mai recent răspuns: olga2011 , utilizator 09:32, 25 Iulie 2011
daca fratele ar deceda pana s-ar dezbate succesiunea dupa parinti, sotia dansului ar avea drept la partea care i-ar fi revenit sotului dansei impreuna cu copiii sotului.
intentia copilor si a mea ca sora este sa o excludem pe sotie de la mostenire pentru ca i-a mai mancat un apartament si l-a lasat sarac. multumesc
neinspirata intentie atata timpul cat fratele dvs traieste. nu puteti face asa ceva din punct de vedere juridic pt ca fratele dvs are vocatie succesorala pt partea ce revine din mostenirea parintilor sai.
Si cum intentionati sa excludeti pe cineva de la mostenire? Totusi daca fratele traieste, nu sotia mosteneste ci fratele dumnoavoastra.
Cum a putut manca un apartament:stunned:?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters178374, utilizator
Daca veti purcede la dezbaterea succesiunii,cota ce-i va reveni fratelui este bunul exclusiv al acestuia.In felul acesta legea va scuteste de bataia de cap#-o cu indepartarea de la mostenire a cumnatei.Pentru viitor hotaraste Dumnezeu.:luck:

Alte discuții în legătură

Mostenire verginica73 verginica73 in curtea parinteasca a ramas ocumnata deoarece fratele meu a murit si parintii sant morti demult, , cumnata nu are copii si nici acte asa ca avem toti fratii ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ,daca ma puteti ajuta ....am un frate care a decedat acum 7 ani ,iar sotia nu a deschis succesiune ,acum 1 luna a decedat si ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)