avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trecerea frontierei fara acordul celuilalt parinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trecerea frontierei fara acordul celuilalt parinte

buna ziua
poate un copil minor sa treaca frontiera fara acordul celuilalt parinte,si neinsotit ?
si daca nu,cum e posibil ca acest lucru sa se intample , si cum de politia de frontiera a dat asigurari ca se poate ,face lucrul asta fara probleme.
acum copilul este in Anglia, fara acordul meu ,si culmea ,m-a informat ca este posibil ca ,a sunat maicasa la politia de frontiera si asa s-a rezolvat situatia, deoare-ce nu mai este nevoie de acordul meu.
e posibil asa ceva din punct de vedere legal.
va multumesc .
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
BODROS GHEORGHE, utilizator
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 17:17, 24 Iulie 2011
Daca nu sunteti decazut din drepturile parintesti si copilul este insotit de mama, careia minorul ii este incredintat spre crestere si educare prin sentient de divort defintiva e ok, poate calatori cu mama lui.

Daca nu este insotit de parinti, acesta tb sa aiba acordul ambllor parinti, iar persoana care I'l insoteste tb sa aiba extras se cazier judiciar la el, in afara personalului navigant care are si dreptul de a insoti minorii de la formalitatile de imbarcare. Declaratia se da autentic la orice notariat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2011
ContSters141818, utilizator
Daca minorul este incredintat mamei prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, mama nu are nevoie de acordul dvs. pentru a iesi din tara impreuna cu minorul.
buna seara
va multumesc .
nu ,nu sunt decazut din drepturile parintesti, platesc pensie alimentara,si pana acum ,am incheiat acel act notarial din care reiesea ca sunt de acord ,cu calatoria copilului in strainatate.
numai ca acum ,nu am mai incheiat acel act si copilul a ajuns deja in alta tara,si neinsotit.
:angry:
BODROS GHEORGHE a scris:

buna seara
va multumesc .
nu ,nu sunt decazut din drepturile parintesti, platesc pensie alimentara,si pana acum ,am incheiat acel act notarial din care reiesea ca sunt de acord ,cu calatoria copilului in strainatate.
numai ca acum ,nu am mai incheiat acel act si copilul a ajuns deja in alta tara,si neinsotit.
:angry:


Copilul a fost incredintat mamei spre crestere si educare printr-o decizie a tribunalului? Daca DA atunci n-are nevoie de acordul dvs. ca sa il scoata din tara sau sa il trimita insotit de altcineva peste granita. Cititi regulile calatoriei minorilor la www.PolitiadeFrontiera.ro

Faptul ca dvs. ati dat pana acum o declaratie acord pentru calatoria minorului nu e foarte important. Poate ca mama nu stia ca decizia de incredintare a minorului (daca exista asa ceva!) ii da dreptul sa nu mai ceara un asemnea document de la dvs. si atunci l-ati facut degeaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea in tara a unui minor neinsotit magop magop fiica mea de 17 ani a plecat in spania in vizita insotita de un bunic. bunicul are probleme de samatate si doreste sa mai ramana in spania sa se trateze si ... (vezi toată discuția)
Traducerea sentintei de divort pentru calatorie cu copil minor in strainatate aleirbag aleirbag Este necesara traducerea sentintei de divort ( din care rezulta incredintarea minorului, mamei ), pentru a putea merge in vacanta mama impreuna cu minorul in ... (vezi toată discuția)
Minor care paraseste in vacanta tara Oana Gabriela Oana Gabriela As dori sa stiu daca un minor este incredintat mamei, poate parasi tara impreuna cu mama fara acordul notarial de la tata si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)