avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Obtinerea dreptului de folosinta
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Obtinerea dreptului de folosinta

In ghidul pentru obtinerea fondurilor europene nerambursabile din cadrul masurii 313 se spune:" Beneficiarul trebuie sa dovedeasca dreptul de proprietate asupra terenului pe care urmeaza sa realizeze investitia sau dreptul de folosinta pe o perioada de cel putin 10 ani;
Ce act notarial ar trebui sa fac intre mine proprietar si fiul meu pentru ai acorda dreptul de proprietate pe o perioada de cel putin 10 ani?
Cel mai recent răspuns: Ion Vasilescu , Consultant credite si finantari 16:20, 27 Iulie 2011
Raspunsul dv confirma opinia dat de mine daca stiti sa citesc in limbaj juridic. Eu n-am zis in niciun caz, contract de comodat nici locatiune. Textul adus de dv confirma absolut tot ce am spus, si contrazice ceea ce a spus dv. Si textul ne adus de dv respect cheltuiele privind cumparare terenului la fel.
Noroc bun sa obtineti dvs. vreo autorizatie de construire cu contract de concesiune a dreptului de arendare sau de uzufruct sau ce alte chestii scrieti pe acolo.

Pentru cine citeste acest topic mai tarziu: daca va regasiti in situatia descrisa de utilizatorul ce a deschis topicul, NEAPARAT cereti o opinie de la un jurist din zona dvs. si de la primaria pe raza careia aveti terenul! Nu va luati direct dupa ce v-a scris dl @albvarolipo, pentru ca o sa va para foarte rau de banii aruncati pe fereastra!
Sigur ca dl. Vasilescu stie bine ca el si clientii sale trebuie neaparat sfatuirea avocatului sau juristului, eu unul sunt sigur de ceea ce spun. Ramane fara indoiala necunoasterea totala a dlui. Vasilescu ce inseamna concesiune, usufructul, sau arendare. Nu stie nici sa citeasca raspunsuri mele, sau nu vrea (nu exista mai mare nevazator ce cine nu vrea sa vada) Eu stiu despre ce este vorba. E suficient pentru mine si clienti mele, dv. si clientii dv. sa consultati la primaria, sectia de urbanism. In orice caz este o discutia care n-are ros sa mantine pentru un consilier in fonduri ce nu raspunde nici la ceea ce in principiu se pricepe, atunci cand cheltuiele de achizitie terenului nu este prevazuta la ghidul si greseala lui nu vrea sa recunoasca, dupa atata referinta care l-am dat. Eu ma opresc aici. Cientii, judecatori ultime, stiu la cine se duce si de ce.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Alvaro Liniers, Avocat
alvarolipo a scris:

Sigur ca dl. Vasilescu stie bine ca el si clientii sale trebuie neaparat sfatuirea avocatului sau juristului, eu unul sunt sigur de ceea ce spun. Ramane fara indoiala necunoasterea totala a dlui. Vasilescu ce inseamna concesiune, usufructul, sau arendare. Nu stie nici sa citeasca raspunsuri mele, sau nu vrea (nu exista mai mare nevazator ce cine nu vrea sa vada) Eu stiu despre ce este vorba. E suficient pentru mine si clienti mele, dv. si clientii dv. sa consultati la primaria, sectia de urbanism. In orice caz este o discutia care n-are ros sa mantine pentru un consilier in fonduri ce nu raspunde nici la ceea ce in principiu se pricepe, atunci cand cheltuiele de achizitie terenului nu este prevazuta la ghidul si greseala lui nu vrea sa recunoasca, dupa atata referinta care l-am dat. Eu ma opresc aici. Cientii, judecatori ultime, stiu la cine se duce si de ce.

D-le, d-ta sfatuiesti oamenii sa obtina autorizatie de construire cu cesiunea dreptului de arendare (?! ce treaba are cu construirea ?!) sau cu cesiunea dreptului de uzufruct. Mergi si obtine d-ta o autorizatie in aceste conditii, lasa ironiile ieftine si referirile la clienti imaginari sau superioritatea profesiei juridice.

Eu am pus acel avertisment nu pentru clientii pe care probabil nu-i ai d-ta, ci pentru cine va citi mai tarziu topicul, pentru ca s-ar putea sa ramana cu o impresie care ar putea sa-l usture la buzunar. Pe acest domeniu juristii de pe acest forum care chiar se pricep nu prea raspund, asa ca repet: nu va luati dupa @alvarolipo, ci luati-va dupa cineva care chiar stie sa intrepreteze legile din Romania. Din materialele citate de mine reiese clar unde este eroarea domniei sale, iar din materialele depasite citate de domnia sa nu reiese decat ca trebuie sa-si actualizeze baza de date legislativa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire teren artificial de fotbal mateiviorel mateiviorel Posed un teren intravilan pe care doresc sa costruiesc un teren artificial de fotbal.Ce documente imi trebuiesc pt demararea constructiei si daca pot beneficia ... (vezi toată discuția)
Pensiune turistica lungu nicolae lungu nicolae acum 4 ani in comuna saes jud sibiu am vrut sa construiesc o pensiune turistica.Planul meu era sa inchei contracte cu grup operator pentru maxim 8 persoane ... (vezi toată discuția)
Pensiune agroturistica - masura 313 BogdanD BogdanD buna ziua, as dori sa-mi construiesc o pensiune agroturistica prin masura 313, dar ma lovesc de prevederile Legii 350/2011 actualizata care prevede la art.32 ... (vezi toată discuția)