avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrarea, la ITM, a prestatorilor de servicii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrarea, la ITM, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a REVISAL

Buna ziua,
poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de completare si transmitere a REVISAL.Eu am intrebat acum cateva minute la ITM IF si nu se stie, inca, nimic.Si-apoi numai maine nu-i 01 august.
Va multumesc.
Da, cred ca e cel mai bine sa incepem demersurile pentru inregistrarea ca operatori de date cu caracter personal.
rocristina a scris:

Da, cred ca e cel mai bine sa incepem demersurile pentru inregistrarea ca operatori de date cu caracter personal.

Cred ca este unul din avantajele postari pe INTERNET a acesti Ordin , astfel incat sa existe un timp pana la publicarea lui in Monitorul Oficial pentru ca societatile comerciale sa se inregistreze ca operatori de date cu caracter personal.

@ Ovidiu 7676
De ce consideri ca este discriminare? ... oare un contabil ., expert contabil care spune patronului ca nu-i trebuie IRU ca face el totul nu este o discriminare fata de aceste persoane? ... sau numai aceste persoane trebuie sa-si castige existe , iar altele nu ?
freeelis a scris:

@ lilid
Ceea ce ati postat dvs subliniat nu este prevazut in HG nr.500/2011 , ci o interpretare data de dvs textul de lege.

@ rocristina
Corpul de control niciodata nu va sti amanunte de acest gen , intrucat sunt total paraleli cu HG nr.500/2011 .. in afara de sanctiuni altceva nu cred ca mai stiu.
Ordinul 1918/2011 face clar precizarea ca trebuie depusa dovada inregistrarii ca operator de date cu caracter personal a societatilor care completeaza si transmit REVISAL-ul pentru alte societati.

da, este interpretarea mea, de aceea am si subliniat ( credeam ca se intelege)
scuze, daca am creat confuzie..
faceam referire la deplasarea obligatorie, daca cei de la date protection spun ca nu trebuie sa te inregsitrezi decat in caz de recrutare personal atunci de ce spuneti ca trebuie? TEAPA!
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2011
ovidiu7676, utilizator
Pe data protection.ro spune ca angajatorii sunt operatori de date iar prestatorii sunt imputerniciti ai operatorului. Daca se citeste Decizia 90/2006 si 100/2007 se intelege ca prestatorii si mai ales angajatorii atat timp cat prelucreaza datele angajatilor, nu trebuie sa se notifice. Cel putin asa am inteles eu. Se notifica doar in momentul in care fac recrutare.

Alte discuții în legătură

Cine poate transmite revisal-ul? denisa2011 denisa2011 Buna ziua, HG 500/2011: (5) Completarea si transmiterea registrului se fac de catre una sau mai multe persoane nominalizate prin decizie scrisa de catre ... (vezi toată discuția)
Act aditional pentru transmitere revisal ludeea ludeea Buna ziua , Va rog sa imi spuneti cum sa procedez in situatia urmatoare. Pana la aparitia legii 500/2011 revisalul era transmis de firma care ne tine ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal stelach stelach Buna ziua o societate de contabilitate, care in baza contractului de prestari servicii contabile incheiat cu un client a efectuat si pina acum toate ... (vezi toată discuția)