avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divor strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divor strainatate

buna ziua, am domiciliul in Romania, iar sotia este cetatean strain in franta cu domiciliul acolo. casatoria este facuta in romania.avem un copil minor care sta cu mine.
ce acte sunt necesare pentru divort? trebuie sa traduc aceste acte, trebuie sa fac dovada domiciliului meu cu buletinul, care va trebui tradus in franceza si comunicat ei? cum ma sfatuiti? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:57, 27 Iulie 2011
va rog mult, ce trebuie sa traduc pentru comunicare? certificatele trebuie traduse si comunicate sotiei in Franta? nu am avocat, inca nu pot solicita asistenta juridica dar as vrea sa stiu cum sa ma pregatesc ca sa mearga totul cum trebuie. ma scuzati ca insist, va multumesc!
Doar citatia si probabil actiunea inaintata de dvs.
Cred ca faceti o confuzie in stabilirea instantei competente ... daca instanta romana este competenta , atunci instanta competenta este cea prevazuta de art.607 C.proc.civ., si anume:
Cererea de despartenie este de competenta judecatoriei in circumscriptia careia se afla cel din urma domiciliu comun al sotilor. Daca sotii nu au avut domiciliu comun sau daca niciunul din soti nu mai locuieste in circumscriptia judecatoriei in care se afla cel din urma domiciliu comun, judecatoria competenta este aceea in circumscriptia careia isi are domiciliul paratul, iar cand paratul nu are domiciliu in tara, este competenta judecatoria in circumscriptia caruia isi are domiciliul reclamantul.

Din mesajul initial reiese clar ca domiciliul reclamantului este in tara , iar al paratei este in Franta.
Citatia nu se traduce de catre reclamant ... Comunicarea actelor de procedură în străinătate se efectuează prin Ministerul Justiţiei , potrivit Legii nr.189/2003.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere casatorie Marcel Mihalache Marcel Mihalache In ce conditii se poate desface in Romania o casatorie incheiata in alt stat (SUA)? Care este instanta competenta? Mentionez ca sotul este cetatean american ... (vezi toată discuția)
Divort victoria58 victoria58 Acum cand s-au luat anumite decizii privind divortul dintre persoane cu cetatenii diferite,se poate divorta si la noi in tara de un cetatean strain? fiica ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia.... divort in romania voloagaelena voloagaelena Am si eu o intrebare... Sunt casatorita cu un cetatean roman. Casatoria a fost facuta in Italia. Dupa transcrierea casatoriei pot da divort in Romania? Ce acte ... (vezi toată discuția)