Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi

Noul newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești zilnic, în căsuța ta de email, o sinteză cu cele mai importante noutăți, analize și știri de context. Înscrie-te gratuit!

Noul newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Investigatii suplimentare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Investigatii suplimentare RCA

As dori si eu o informatie in legatura cu un dosar de dauna la o firma RCA.
Dupa accident am fost la politie am dat declaratii, politistul de acolo l-a dat pe celalalt sofer vinovat, apoi am mers la un centru de constatare daune am completat toate actele s-au facut poze la masina iar domnul de acolo a spus ca o sa bage dosarul la cercetari suplimentare pentru ca asa este procedura. Avand in vedere ca vinovatia a fost data de politie ei au dreptul de a mai face cercetari suplimentare sau aceste cercetari nu au legatura cu vinovatia, as dori sa stiu si cam ce acte ar putea sa imi mai ceara la dosar si cam ce pasi ar urma sa fie parcursi in continuare. multumesc
Cel mai recent răspuns: lord_costin , utilizator 22:26, 27 Iulie 2011
Societatile de asigurare au dreptul sa faca propriile cercetari in termen de 3 luni de la data avizarii accidentului. In interiorul acestui termen trebuie sa primiti un raspuns privind admiterea sau respingerea dosarului de dauna.
Ati dat declaratii numai?Ce inseamna: l-a dat pe celalalt sofer vinovat ?
A intocmit un p.v. cu vinovatia, in baza caruia ati fost la constatare?
Dreptul la cercetarile asiguratorului sunt limitate de situatia:

(2) Asiguratorul RCA poate desfasura investigatii privind producerea
accidentului, in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii
evenimentului asigurat, in conditiile in care respectivul accident nu face
obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice.
Asiguratorul are dreptul la cercetari proprii daca nu s-a intocmit un PV de catre politie. In cazul de fata singurele cercetari se pot face daca exista banuiala de frauda adica evenimentul nu ar fi avut loc asa cum au declarat cei implicati. Puteti sa va angajati un avocat care sa va ajute in mod profesionist sa treceti peste sicanele pe care vi le face acest asigurator.
De obicei cercetarile suplimentare ale accidentelor se desfasoara cam asa: veti fi chemat si dv. si celalalt sofer sa mai dati cite o declaratie amanuntita despre cum s-a produs accidentul si mai ales ce ati facut dupa accident (vi se vor cere cit mai multe detalii). Soc. de asigurari va cere si de la Politie declaratiile dv. In functie de aceste declaratii vi se va acorda sau nu despagubirea.

Nucu$ a scris:
Dreptul la cercetarile asiguratorului sunt limitate de situatia:

(2) Asiguratorul RCA poate desfasura investigatii privind producerea
accidentului, in termen de cel mult 3 luni de la data avizarii producerii
evenimentului asigurat, in conditiile in care respectivul accident nu face
obiectul unor cercetari efectuate de autoritatile publice.

Foarte corect d.p.d.v. al legislatiei dar asiguratorii interpreteaza acest text cum le convine cel mai bine, adica considera ca eliberarea unu PV nu inseamna CERCETAREA accidentului ci numai o CONSTATARE a unui eveniment rutier si o stabilire relativa a unei vinovatii a unuia dintre conducatorii auto. Pt. asiguratori cercetarea efectuata de autoritatile publice inseamna accidentele cercetate de Politie, Parchet cu ajungere in instanta (accidentele cu victime, alcool, etc.)
va multumesc foarte mult pentru sfaturi, imi sunt de foarte mare ajutor, e prima data cand sunt implicat in asa ceva si e ceva cu totul necunoscut pentru mine, daca mai aveti si alte sfaturi avand in vedere situatia mea care credeti ca mi-ar fi de folos nu ezitati sa postati, va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iulie 2011
lord_costin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratorul rca poate desfasura investigatii in cazul in care politia a facut p.v.? Stef0n Stef0n Dupa aproape o luna de zile am fost instiintat de asigurator ca nu se poate da acceptul de plata decat dupa finalizarea verificarilor suplimentare. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Au dreptul sa desfasoare ancheta? catalinastr catalinastr Buna Tuturor, problema pe scurt e simpla: accident de masina, vinovat celalalt sofer, mi-a iesit dauna totala pe masina, trebuie sa recuperez banii de la rca ... (vezi toată discuția)
Conditii si termene despagubire rca (asirom) grdnru grdnru Buna ziua, am un autoturism care a fost lovit (fiind parcat) de o masina fara numere. Politia a investigat cazul si a aflat ca masina are RCA Asirom si polita ... (vezi toată discuția)