avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta medicala pentru somerii fara plata,se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta medicala pentru somerii fara plata,se plateste?

Va rog daca stie cineva sa-mi spuna daca este legal sa se perceapa o taxa pentru eliberarea adeverintei medicale de catre medicul de familie in valoare de 10-20 de lei,necesara pentru prelungirea dosarului de somaj,pentru un somer fara plata???In cazul in care nu este legal va rog sa-mi spuneti cum sa procedez pentru a nu mi se mai cere aceasta taxa?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 10:36, 13 August 2008
fiecare medic de familie din cabinetele individuale isi stabilesc tarifele pentru serviciile prestate. nu stiu sa acorde facilitati pentru anumite categorii sociale. toate cabinetele percep un tarif mai mare sau mai mic pentru acest tip de serviciu.
Inca nu am italnit pana acum medic de familie care sa perceapa vrei taxa pentru eliberarea unui act.
Nu cunosc care este reglementarea dar am vazut la multe cabinete de medic de familie, afisata pe usa, o lista cu sumele care se percep pentru diferite servicii (inclusiv eliberarea unor adeverinte).
Potrivit OG 124/1998 cu privire la organizarea si functionarea cabinetelor medicale:

ART. 8
Cabinetul medical poate realiza venituri din:
a) servicii medicale prestate în baza contractului încheiat cu casa de asigurări de sănătate ori cu alte persoane fizice sau juridice;
b) servicii medicale cu plata directă din partea beneficiarilor;
c) donaţii şi sponsorizări;
d) activităţi de consiliere medicală;
e) activităţi de învăţământ şi cercetare realizate direct sau prin contracte cu instituţiile de învăţământ şi de cercetare de stat sau private;
f) alte surse obţinute conform dispoziţiilor legale, inclusiv cele provenind din valorificarea aparaturii proprii, uzată fizic sau moral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - medic primar maria - mirabela maria - mirabela In cazul absentei unui medic primar de specialitate intro institutie bugetara serviciile medicale pot fi prestate de catre o persoana fizica autorizata sau ... (vezi toată discuția)
Taxã pentru eliberarea adeverin?ei medicale - de ce trebuie platita? Notmine Notmine Bună ziua. Ați putea să, vă rog, să-mi spuneți și mie pentru ce trebuie plătită o taxă pentru eliberarea unei adeverințe medicale. ... (vezi toată discuția)
Consultatiile medicale la medicul de familie tudorel cata tudorel cata Buna ziua tuturor! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. S-a promulgat cumva o lege, care sa stabileasca o taxa pentru consultatiile efectuate de ... (vezi toată discuția)