avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Consultatiile medicale la medicul de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Consultatiile medicale la medicul de familie

Buna ziua tuturor! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. S-a promulgat cumva o lege, care sa stabileasca o taxa pentru consultatiile efectuate de medicul de familie. Daca "da" care sunt persoanele ce beneficiaza de scutirea acestei taxe? Va multumesc! Si multumesc si celor care s-au gandit la acest "Avocatnet.ro"!=D>
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:34, 4 Decembrie 2009
Buna ziua !
Tinand cont de faptul ca medicina de familie este o activitate independenta( Cabinete medicale individuale), cu exceptiile prevazute de lege, pot percepe tarife pentru consultatiile medicale acordate, pentru toate consultatiile date persoanelor neasigurate si pentru anumite servicii acordate persoanelor asigurate. Important ca aceste servicii si /sau consultatii sa se faca cu eliberarea unei chitante in care se specifica tariful si /sau servicul acordat.
Medicul de familie poate oferi servicii medicale si altor persoane in afara listei proprii de asigurati, atat in timpul programului de lucru pentru cazurile de urgenta, cat si in afara acestuia. Plata acestor servicii medicale se face direct de catre persoana care a solicitat medicul, pe baza unor tarife stabilite si afisate de cabinetul medical.
De scutirea platii taxelor de consultatii beneficiaza persoanele asigurate, la medicul pe ale carei liste sunt inscrisi .
Baza legala : Titlul III - "Asistenta medicala primara"- din cadrul Legii nr. 95/2006 privind reforma in domeniul Sanatatii, Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.150/2002 privind organizarea sistemului de asigurari sociale de sanatate, incheiata cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate ,Ordinul Ministrului Sanatatii nr.56/ 2005, Hotararea Guvernului nr.374/2006 .
Cu stima !
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizite medicale gratuite sau nu? dara3923 dara3923 buna ziua! as dori sa aflu:[b] cate vizite gratuite anual la medicul de familie si cate trimiteri gratuite anual la medici specialisti au dreptul parintii mei ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate handicap Lungu Constantin Lungu Constantin Am fost cu sotia la medicul de familie si a refuzat sa-i mai elibereze reteta compensata 100% conform certificatului de handicap permanent, pe motiv ca a ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate Kalaf Kalaf Sunt un cetatean strain cu sedere permanenta in Romania, platesc asigurarile de sanatate de 15 ani, apar la CAS ca asigurat si nu am un card de sanatate ... (vezi toată discuția)