avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla cu actul de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla cu actul de proprietate?

Ce se intampla cu actul de proprietate dupa ce s-a transferat dreptul de proprietate altei persoane, altfel spus altcineva a devenit proprietar? Se retine actul de proprietate la notariatul la care s-a incheiat tranzactia sau este distrus?

In orice caz mai poate fostul proprietar sa detina actul sau de proprietate in original dupa ce a fost facuta tranzactia?
Cel mai recent răspuns: Iulian81 , utilizator 16:15, 22 August 2011
:closedtopic: Deci pana la urma cum poate dovedi cineva ca este adevaratul si ACTUALUL proprietar al unui imobil.....?
:((. Prin actul de vanzare cumparare si prin faptul ca sunteti inscrisi cu dreptul de proprietate asupra imobilului in cartea funciara! :(
Dar nu poate veni cineva cu un act de proprietate vechi si de asemenea cu un extras de carte funciare vechi si sa se poate prezenta ca fiind actualul proprietar?? Pe mine m-ar interesa situatia actuala a unui imobil din punct de vedere al dreptului de proprietate....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Poate fi vanduta o proprietate daca este deschis un proces? Arkadian84 Arkadian84 am un proces cu o persoana pentru o proprietate si ma intereseaza sa stiu daca legal poate sa vanda acel teren, si daca l-a vandut ce e de facut?? (vezi toată discuția)