avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 146 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act adjudecare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act adjudecare

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie, pentru care va rog sa ma ajutati cu o recomadare:

Am participat la o licitatie in vederea achizitionarii unui apartament- aflat in executare silita.
Am castigata licitatia si am convenit cu banca la care s-a sustinut licitatia ca diferenta sa fie achitata in termen de 45 de zile, pe baza unui credit bancar de la o alta banca.
Aprobarea creditului o avem, dar banca ne solicita pentru a putea livra banii actul de adjudecare pe care executorul bancii care a organizat licitatia nu ni-l elibereaza decat in momentul in care primeste banii.
Practic cele 2 solicitari se bat cap in cap.
Va rog sa-mi spuneti daca exista o modalitate legala prin care acel act sa fie obtinut inainte ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: cristinagrozavu , utilizator 16:34, 29 Iulie 2011
O prima neregula mi se pare faptul ca vi s-a permis sa adjudecati imobilul in conditiile in care nu dispuneati de intreaga suma necesara platii pretului.
Cea de-a doua neregula o constituie refuzul executorului de a va inmana un exemplar al actului de adjudecare.
Ca sa il constrangeti sa va inmaneze exemplarul dvs. al actului de adjudecare, avertizati-l ca prin refuzul de a va elibera acest act se face vinovat de savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.
trebuie sa va inmaneze actul de adjudecare.
practic sunteti adjudecatar, dar sub o conditie...
ce interes ar avea executorul judecatoresc sa se repete licitatie ?
doar daca...
vb cu banca, poate face o adresa... banca are mai mare interes in perfectarea tranzactiei.
Tot ce am primit de la executor este un PV de licitatie prin care am fost recunoscuti ca adjudecanti.
Am inteles ca exista un termen de 15 zile in care se poate poate contesta licitatia si abia dupa emite actul de adjudecare dar in cazul nostru fiind prin credit bancar ni s-a spus ca doar la livrarea diferentei de bani se poate.
Este corect? legal?

Potrivit dispozitiilor art.516 Cod procedura civila, actul de adjudecare se intocmeste in termen de 15 zile de la data achitarii integrale a pretului sau a avansului si dupa trecerea termenului de 15 zile in care poate fi formulata contestatia la executare.
Daca refuzul intocmirii sau eliberarii actului de adjudecare intervine inlauntrul acestui termen, atunci refuzul este justificat si legal.
Multumesc frumos pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licitatie imobiliara cu credit stanpatitul1 stanpatitul1 buna ziua, am participat la o licitatie imobiliara urmand sa achit pretul cu credit bancar acordat de banca creditoare. MI SA APROBAT CREDITUL DAR EXECUTORUL ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil vandut prin executor judecatoresc (nu executare silita) luciantiseanu luciantiseanu Buna seara! Intentionez sa achizionez un imobil care se vinde de catre un executor judecatoresc. Pe scurt, imobilul are mai multi proprietari, mostenitori ... (vezi toată discuția)
Actul de adjudecare ionica99 ionica99 Am participat de curand la o licitatie pentru un apartament care a fost scos la licitatie pentru neplata datoriilor catre asociatia de proprietari in urma unei ... (vezi toată discuția)