avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Discriminare, hartuire, intimidare la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Discriminare, hartuire, intimidare la locul de munca

Buna ziua

As dorii sa stiu care este legislatia in domeniul discriminarii, hartuirii, intimidarii la locul de munca, unde si in ce termen se poate face plangere in acesti domeniu (judecatorie, politie, alte institutii?). Am gasit undeva OG 137/2000, si as vrea sa stiu daca mai e valabila, daca sunt si alte acte normative care reglementeaza actiunile de acest gen...

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:24, 29 Iulie 2011
OG nr.137/2000 este un act normativ in vigoare. Acest act normativ reglementeaza doar problema discriminarii, nu si pe cele privind hartuirea si intimidarea.
Un alt act normativ incident ar fi si Legea nr.202/2002, privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi.

Interzicerea discriminarii este prevazute si in documentele internationale , si anume:
- Art.1, 2 si 7 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului (1948)
- Art. 2 si 3 din Pactul international privind drepturile economice, sociale si culturale (1966)
- Art. 2,3 si 26 din Pactul international privind drepturile civile si politice (1966)
- Art. 14 si Protocolul 12 al Conventiei Europene a Drepturilor Omului
- Art. 4 si articolul E din Carta sociala europeana revizuita

- Directiva Consiliului 2000/43/EC din 29 iunie 2000 privind implementarea principiului tratamentului egal al persoanelor, fără deosebire de origine rasială sau etnică
- Directiva Consiliului 2000/78/EC din 27 noiembrie 2000 de creare a unui cadru general în favoarea tratamentului egal privind ocuparea forţei de muncă şi condiţiile de muncă
- Directivele europene in domeniul egalitatii de sanse pentru femei si barbati (75/117/EEC, 2002/73/EC, 2004/113/EC)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie ???? corinuta corinuta Buna, m-ar interesa legislatie in domeniul egalitatii de sanse, intre barbati si femei, drepturile salariale..., drepturile de a se reincadrain munca, pe ... (vezi toată discuția)
Discriminarea femeii in societatea romaneasca tiniza tiniza buna seara, care sunt conditiile in care o femeie se paote considera discriminata, hartuita de catre autoritati. care sunt actele normative atat din ... (vezi toată discuția)
Discriminare de gen Ema Cosma Ema Cosma A avut cineva vreo speta cu discriminarea femeii la locul de munca? Stie cineva ce probe s-au adminsitrat sau exista pe rolul instantelor un astfel de caz? ... (vezi toată discuția)