avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restituire indemnizatie concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restituire indemnizatie concediu odihna

Buna ziua!
Am nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea problema: in luna febr mi-am luat 22 zile concediu odihna pe care am primit aprox 2000 lei (indemn + prima CO). Pe data de 20 iulie mi-a depus demisia. Firma la care lucrez m-a pus sa restitui aprox 1650 lei. Este corect sa ma puna sa returnez si contributiile pe care firma le-a platit statului? Sunt de acord ca trebuie sa le restitui banii pe jum de concediu dar nu inteleg dc tre sa platesc si contrib unitatii la stat(somaj, sanatate etc). Daca puteti sa ma ajutati cu niste informatii exacte sa pot face demersuri in privinta asta.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: acsargu , utilizator 15:08, 1 August 2011
Ok dar ce se intampla cu contributia angaj platita in plus? Trebuie sa o recupere ze la mine? Nu de la stat?
Angajatorul recupereaza contributiile platite in plus prin declaratia lunara din luna in care va inceteaza CIM.
Multumesc frumos! Asta le-am explicat si eu. Nu mi se pare normal sa platesc eu contr la stat pt un venit pe care l-am returnat. Dupa cate am inteles asa au procedat in toate cazurile anterioare. Salariatul a restituit la firma mai mult decat a luat pe concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna necuvenit corapeptea corapeptea Buna ziua, Am nevoie de un sfat urgent. Am un angajat care in perioada ian-martie a efectuat 21 de zile de concediu de odihna. Pe data de 03 aprilie a ... (vezi toată discuția)
Retinere contributii pt. zile co MihaelaBrancus MihaelaBrancus Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema spinoasa : o angajata a unitatii noastre si-a efectuat tot concediul de odihna pt. anul 2008 (28 de zile) . ... (vezi toată discuția)
Concediu aferent anului 2014 ramo1305 ramo1305 Buna ziua, o intrebare referitoare la concediul aferent anului 2014: Este in regula daca angajatii unei firme si-au consumat deja concediul aferent anului ... (vezi toată discuția)