avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mare problema cu biserica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mare problema cu biserica

As dori sa stiu daca am vreo sansa de cistig dind in judecata biserica(probabil) sau ma rog, pe cei care raspund de ea. Problema e zgomotul cauzat de clopotele si toaca bisericii construite la 20-30 m de bloc. Este inadmisibil ca la 7.30 dimineata sa urle toaca si clopotele de sarim din pat, de la mic la mare. Nu conteaza ca e week-end sau zi lucratoare.
Intrebarile mele ar fi: am vreo sansa sa rezolv ceva? daca merg la politie, ma iau inseama? ce-ar trebui sa fac sa-i dau in judecata, cui sa ma adresez?
Vreau sa cred ca legea e pt. toti; daca eu as face zgomot in casa la orele acelea matinale ar veni politia si m-ar amenda. Pe sistemul asta ar trebui sa raspunda si ei in fata cuiva.
Multumesc anticipat pt raspunsuri
Departe de mine gandul de a zgandari, asta se mai practica pe unele forumuri, doar de dragul inflamarii discutiei!:)) Am trecut ceva etape cu problema mea, chiar de la inceput, ca doar un prost nu si-ar fi dat seama ce ne asteapta, de la sfintirea festiva a viitoarei catedrale, cam prin 1992, dar...inutil. Conducerea locala era de o anumita culoare, la moda atunci, cu mare nevoie de sprijin...!!!
Domnule N.Ciobotaru, e foarte buna acea solutie cu sonometrul, doar ca trebuie si certificata masurarea.Eu am un asemenea buletin de constatare la masuratorile facute in noiembrie 2006, atunci cand era un singur clopot la nivelul solului, buletin care certifica depasirea limitelor admise. Acum sunt 3 mai mari decat acela si inca doua de marimi apropiate celui initial, cred ca e evident ca zgomotul e mult amplificat, motiv pentru care cei de la Autoritatea de Sanatate Publica Bihor nu au mai vrut sa vina sa repete masuratorile in apartament!!!
Anul trecut am fost la Chisinau, biserica din centru orasului (aflata intr-un parc) avea in clopotnita 7 sau 8 clopote mici, cu care in noaptea de Inviere, pur si simplu tragand de sfori, un tanar canta, a fost minunat, era chiar o muzica ingereasca. Ce diferenta!!!
Va multumesc! Adevarul e ca mi s-a facut lehamite sa ma lupt doar eu, in justitie n-am incredere, asa ca o sa fac tot posibilul sa-mi fie mie bine, si o sa continui sa alung injuraturile si gandurile rele pe care mi le provoaca nesimtirea unora!:)):D
Apreciez si =D> cele trei interventii de mai sus.
Mai ales pe Icsulescu si a lui Nicolae C.

Si pe Nico o =D> pentru exprimarea unei pareri .:) si pentru ca a avut atat de multa rabdare.

Cat il priveste pe JH este suparat cum nu l-am mai vazut.Oricine se mai supara din cand in cand.Pe mine ma surprinde faptul ca se poate supara si el .:)
Eu chiar si atunci cand este suparat il apreciez pe JH.:)

avocat Claudiu Lascoschi
J H nu e suparat...B-)
doar ca e mai are si job!:((

Si acum distractie placuta in continuare!:)
Eu dispar pentru vreo saptamana!:P:P:P
Ultima modificare: Vineri, 5 Septembrie 2008
ContSters56778, utilizator
Nicolaie Ciobotaru a scris:

Pune la dispozitia tuturor cetatenilor Timisoarei doua detectoare de masura a numarului de decibeli de ultima generatie, portabile ,GRATUIT, cu care fiecare isi masoara nivelul de zgomot in vecinatatea proprie. Daca constata depasiri nepermise de lege, ia masurile proprii de reducere , iar daca nu poate, anunta primaria care ia masurile necesare probabil prin politia comunitara.

Nu stii unde as putea cumpara astfel de detectoare si cat costa? (gratuit mi-ar conveni cel mai mult :P) M-ar ajuta in doua probleme... pe de-o parte as putea sti exact cat de tare am dreptul sa dau muzica acasa (imi tot comenteaza vecinii uneori... dar inca nu au existat plangeri in acest sens... desi boxele au doar 10 w, o fi si blocul prost izolat fonic), iar pe de alta parte as putea face primele investigatii in spetele de genul celei care se discuta aici ptr. a ma lamuri eu daca este nevoie sau nu de expertiza (expertizele costa... iar daca exagereaza clientul sa-i pot spune din start ca nu are dreptate si nu are sens sa cheltuie timp si bani cu vreun proces)... nu conteaza daca sunt sau nu certificate intrucat mi-ar trebui ptr. uzul propriu nu ptr. a face expertize cu ele :).
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Septembrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
sunt firme care vand decibelometre la preturi intre 100-150 euro, din pacate nu-mi aduc aminte numele nici uneia in acest moment.
:offtopic:
dupa interventiile mele din acest topic primesc in fiecare zi spam-uri cu subiecte crestine de la kslcatalin@yahoo.com. othellox, Avlil, JH, poate ca au primit si ei asa ceva. Pe mine nu ma prea deranjeaza, si in general le citesc, insa nici nu-mi schimba parerea. aici nu e vorba de crestinism ori credinta ci de drepturi si obligatii.
In fata lui William Penn a fost adusa o vrajitoare. Mr. Penn a intrebat-o daca zboara noaptea pe matura. Vrajitoarea, in fata unei audiente oripilate a raspuns afirmativ. "Eliberati-o !" a spus mr. Penn, "Nu exista nici o lege care sa interzica zborul pe matura". Asta s-a intamplat mai demult (acum cca. 280 de ani!).
Cred ca in aceasta "povestioara" se afla samanta care sta la temeiul fiecarei constitutii moderne.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Septembrie 2008
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)
Zgomot clopote ora 6.00 sce76 sce76 Buna ziuaocuiesc intr.un mic oras armenesc,in apropiere unei catedrale armenesti ,unde in fiecare zi la orele6,12,20 se difuzeaza inregistrarea unor clopote, ... (vezi toată discuția)
Obligatii biserica Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Intrebarea mea poate smulge ceva zambete, dar pentru mine e o problema cat se poate de serioasa! Locuiesc in Bucuresti, sector 6, iar in ... (vezi toată discuția)