avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mare problema cu biserica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mare problema cu biserica

As dori sa stiu daca am vreo sansa de cistig dind in judecata biserica(probabil) sau ma rog, pe cei care raspund de ea. Problema e zgomotul cauzat de clopotele si toaca bisericii construite la 20-30 m de bloc. Este inadmisibil ca la 7.30 dimineata sa urle toaca si clopotele de sarim din pat, de la mic la mare. Nu conteaza ca e week-end sau zi lucratoare.
Intrebarile mele ar fi: am vreo sansa sa rezolv ceva? daca merg la politie, ma iau inseama? ce-ar trebui sa fac sa-i dau in judecata, cui sa ma adresez?
Vreau sa cred ca legea e pt. toti; daca eu as face zgomot in casa la orele acelea matinale ar veni politia si m-ar amenda. Pe sistemul asta ar trebui sa raspunda si ei in fata cuiva.
Multumesc anticipat pt raspunsuri
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Am zis ca nu sunt de acord cu inchizitia si vad ca bati acolo Othelo.;)

Nu cred sa ma fi referit eu la inchizitie... ci pur si simplu m-am legat de exagerarea ce o faceati fiind vorba de o religie care va place... ca jurist ar trebui sa ganditi neutru fara a va implica cu pareri personale doar ptr. ca sunteti crestin... acel clopot putea fi al altei religii si daca ati fi locuit la 50 m de el v-ar fi deranjat si pe dumneavoastra si ati fi fost de acord cu mine dar le tineti partea nu pentru ca biserica ar avea dreptate ci ptr. ca sunteti crestin... la urma urmei chiar si biserica e doar o persoana juridica...

Libertatea religioasa este recunoascuta de Constitutia Romaniei si nu priveste numai religia crestina.

V-ati razgandit? Nu dumneavoastra ati scris textul "o secta satanista nu poate sa fie ocrotita de constitutie"? Ca din mesajele ce le-ati scris pana acum am inteles ca numai religia ortodoxa exista si e e aparata de Constitutie...

Cert este ca daca se aduce atingere dreptului la viata va deveni interzisa.Le vine F.B.I.ul la poarta:P
Ma referam la Europa.
CEDO nu poate judeca un proces cu SUA .

Si daca aduce atingere dreptului la liniste nu e acelasi lucru? Este tot un drept general acceptat... nu vad relevanta daca e Europa sau SUA intrucat exista tratate si cu SUA si cu Europa iar UE incearca sa-i imite pe USA...
JH a scris :
In toate formele si limbile (patru!) in care am citit eu cedo, are doar 59 de articole! Aveti si un link catre conventia cu 60 de articole?

In limba romana Conventia are cate articole vrem noi sa aiba ! :strong:
u.b.i.k. a scris:

JH a scris :
In toate formele si limbile (patru!) in care am citit eu cedo, are doar 59 de articole! Aveti si un link catre conventia cu 60 de articole?

In limba romana Conventia are cate articole vrem noi sa aiba ! :strong:

E si motivul ptr. care e bine sa citesti o lege/conventie/hotarare/decizie etc. din minim 2-3 surse... pe site-ul camerei deputatilor de ex. nici acuma nu este actualizata legea 195/2002... a trebuit sa o iau de pe un site al unei scoli de soferi ca era mai actuala legea...
J H a scris:

Insa asta tot nu are importanta... pentru ca raspunsul este acelasi!

Eu am 2 surse verificate.
1 - Nae Androne, Accesul persoanelor la CEDO, Editata de Monitorul Oficial.
1-de pe internet parca am intrat pe CEDO

Eu te astept cu jurisprudenta CEDO.:)
Interesant este faptul ca am citit hotarari in care se facea referire expresa la art 60 din CEDO.;)

avocat Claudiu Lascoschi

Na! C-am deschis si io Conventia!
N-are art. 60!!! :tooth:
Art. 59 spune de ratifocarea ei, ar fi ciudat ca dupa text care se refera la intrare in vigoare etc. sa se revina la libertati si altele... asa, ca intr-o lege romaneasca!

Si noi te asteptam cu un link, Claudiu! Si cu jurisprudenta, ca tot ai spus ca ai citit spete care sa-ti sustina... art. 60!
Claudiu chiar are o varianta cu vreo 65 de articole... Adaug linkul Conventiei.
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)
Zgomot clopote ora 6.00 sce76 sce76 Buna ziuaocuiesc intr.un mic oras armenesc,in apropiere unei catedrale armenesti ,unde in fiecare zi la orele6,12,20 se difuzeaza inregistrarea unor clopote, ... (vezi toată discuția)
Sistem audio tip portavoce la biserica din fata blocului de locuințe catadtst catadtst Biserica din fata blocului de locuine a montat sistem audio de tip portavoce cu care deranjeaza toti locatarii in fiecare Duminica si alte zile de sarbatori ... (vezi toată discuția)