Nicolaie Ciobotaru a scris:
In lume exista armonii muzicale si zgomote ( sunete dezordoante si iritante pentru cei aflati in armonie muzicala ) . Sunetul clopotelor urmeaza muzical armonia. Pe cei obisnuiti in discordante si dezordini, sunetului clopotelor ii deranzeaza asa cum pe multi locuitori ai marilor orase ii deranjeaza concertele cu multi decibeli si explozia frecventa de artificii la fiecare festival al berii, vinului, saltimbacuilor, etc.
Trebuie sa ne obisnuim si sa acceptam ca oameni ca si noi au alte preferinte si alte bucurii (satrisfactii) si sa+i respectam chiar daca nu prea ne convine sau chiar ne deranjeaza.
Nu am auzit de nici o plangere a bisericii pentru deviere publica de la armonii muzicale. Dar constat frecevente plangeri pentru deranjamente privind propagarea armoniilor muzicale.
Nu cred ca este o problema juridica reala. Ci doar o incercare de limitare a unor manifestati publice de traditie care nu fac casa buna cu o ordine asa-zisa innoitoare.
Cred ca exagerezi jignind gratuit. Prejudecti si forma fara fond. Daca tot pomenesti de "dezordini" si mai stiu eu ce, de ce nu ma faci si sora cu satana......dumnezeule. E asa greu de inteles ca ma deranjeaza duminica dimineata la 7.30 talangile alea care numai muzicalitate n-au? Sa fim seriosi.....ne dam mai catolici decit papa si putim de ipocrizie. Auzi.....armonii muzicale......#-o