avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Niciodata nu se poate castiga la CEDO o hotarare prin care sa se constate ca libertatea religioasa incalca un drept individual.
Aici se aduc argumente, nu concluzii fara suport! Aduceti un exemplu, explicati-ne va rog de ce e un interes general sa se bata clopotul atat de tare, etc.
Cred ca dvs n-ati inteles: libertatea religioasa e un drept fundamental si de interes general, dar asta e cu totul altceva decat batutul clopotului peste limita acceptabila de zgomot! Mai lasati-ma cu stresul de la oras, ca oriunde ar fi, un zgomot ca acesta te scoate din minti la un moment dat! Exista nome de zgomot tocmai pentru ca orice om normal e stresat peste un anumit nivel, nu tine de oras sau de sat asta.
Ideea de baza aici e ca nu se pune in discutie caracterul "mai fundamental" al vreunui drept, cum spunea Avlil puterea sunetului bataii de clopot sau a statiei de amplificare NU este niciun drept fundamental! Al nimanui! Sper sa nu ne intoarcem cateva sute de ani la perioada in care oamenii puteau fi agasati sau mai rau in numele religiei!
Apoi, sincer si foarte personal ma deranjeaza tonul mesajului dvs. Prea va auto-situati undeva deasupra, unde le intelegeti si le stiti pe toate, unde doar "ceilalti" sunt prosti si habar n-au cum si ce se judeca la CEDO. Am mai avut discutia asta de nenumarate ori si v-am mai rugat sa renuntati la aceasta atitudine pe forum. Va mai rog o data si sper sa fie ultima.