Buna ziua,
As avea si eu o nelamurire, si anume: daca o persoana se afla acum in executarea unei pedepse de 4 ani, pentru o fapta de inselaciune, iar in timpul asta i s-a mai deschis un dosar pentru o fapta anterioara condamnarii, si concurenta faptei pentru care are pedeapsa, (dar care se judeca foarte greu) daca in martie implineste termenul de eliberare condionata, si dosarul nou nu este solutionat, ce se intampla atunci?
Vine acasa pentru ca a fost eliberat dar cand se incheie dosarul trebuie sa fie din nou in arest chiar daca a executat pedeapsa pentru fapta concurenta?
Va rog sa imi raspundeti "avizat"!
Din moment ce am avut cazuri concrete cu siguranta ca vorbesc de practica judiciara ( practica personala ) in care clientul a fost arestat in baza unui al doilea mandat dupa ce a iesit conditionat.
Asadar, vorbesc din practica sigura, nu din auzite si nu pe presupuse.
Contopirea pedepselor constituie singura varianta pentru a nu executa pedeapsa din a doua condamnare.
In speta aceea ( din link) nu rezulta daca inculpatul se afla in stare de libertate sau in stare de retinere.
Mentinerea beneficiului liberarii conditionate se poate face indiferent daca inculpatul este arestat sau in stare de liberate.
Depinde foarte mult in cat timp se emite mandatul de biroul executari penale.
Ul alt aspect care ar trebui sa va dea de gandit este si acela ca in caz de pedeapsa egala ( 4 ani sa spunem ) nu este obligatorie pentru instanta mentinerea liberarii conditionate.
Deosebirea dintre ceea ce scriu eu se bazeaza pe realitate practica in ceea ce am expus, iar voi pe ceea ce presupuneti.
Domnisoara Nans, va mai dau o sugiestie practica.
Mergeti si intrebati la sectia de care apartine el si intrebati daca primesc mandat de executare a pedepsei daca il executa sau nu.Veti primi un raspuns clar de la politie care...executa mandatul...
Riscati sa va luati o mare teapa daca nu luati in seama ce am scris.
#-o#-o
Va rog eu frumos "nu mai raspundeti la aceasta intrebare!"
Eu am incheiat discutia cu dvoastra!
Nu ma obligati sa devin nepoliticoasa!
O sa consult un avocat inteligent .. si dupa va spun si dvoastra ce mi-a spus!
va dati seama ca vorbiti singur!?
Dvoastra nu va bazati spusele pe un art, pe zece art, pe un text dintr-o lege, pe o speta ci pe "CAZURILE dvoastra concrete", dar sunt "vazute" doar de dvoastra...
Din punctul meu de vedere, fara suparare un avocat bun nu sta pe acest site la "agatat"!
Omul bun il cauti, nu ti se baga pe gat prin "laude" nedovedite!
Se impune sa consultati un avocat inteligent...
Luati si postarile mele ca sa va ajute in discutie deoarece aveti solutiile in ele.Va fi mai simplu la consultatie daca puneti intrebari concrete.
Deja ati fost nepoliticoasa.
Sa imi spuneti si mie unde am gresit dupa ce consultati verbal avocatul.
Nu uitati ca v-am mai prezis anterior ce se va intampla si asa s-a intamplat.
Situatia este aceeasi si de aceasta data.
Daca nu ma rugati dvs. sa va raspund in acest topic nu as fi raspuns tocmai pentru ca eram sigur ca nu o sa intelegeti si vor aparea opinii divergente neavenite si fara baza practica.
Nu am inteles care parte din faptul ca am practica personala pe astfel de probleme nu ati inteles-o
Adica am avut clienti arestati intr-o situatie similara cu cea expusa.Intelegeti acest aspect?
Va astept sa reveniti dupa consultatie si voi cauta si eu practica personala in care inculpatul era arestat.
Dvs. intotdeauna va suparati daca nu va convine raspunsul...si de aceea nu vroiam sa va raspund...insa...am considerat ca este bine pentru dvs. sa stiti...
Si...in continuare astept sa imi spuna cineva unde am raspuns gresit in acest topic.Aici nu ma refer la dvs., domnisoara Nans.
Dumneavoastra chiar nu vreti sa intelegeti ca nu se mai emite un al doilea mandat de executare din moment ce instanta care judeca cel de-al doilea dosar, va face contopirea si computarea, si va hotari si in acest sens? Nu mai complicati intentionat discutia cu scenarii care nu au cum sa aibe aplicabilitate in speta supusa discutiei. Daca in cel de-al doilea dosar inculpatul va fi condamnat la o pedeapsa de 4 ani inchisoare sau mai putin, instata care judeca cel de-al doilea dosar va face si aplicarea dispozitiilor care guverneaza concursul de infractiuni si cu asta punct. Si inca ceva, poate "gargara" inutila pe care vad ca o folositi in fiecare postare pe care o faceti, poate tine cu cei care nu au minime studii juridice de drept Penal sau cu niste clienti amarati de-ai dvoastra care nu cunosc fenomenul, dar cu noi nu tine! Credeti ca, daca imi spuneti mie acum lucruri pe care le-am exprimat de la inceputul discutiei (de exemplu:"
Contopirea pedepselor constituie singura varianta pentru a nu executa pedeapsa din a doua condamnare.") pareti mai interesant? Nu am timp sa va redau aberatiile pe care le-ati expus la inceputul discutiilor pe acest topic, dar cei care au urmarit subiectul s-au lamurit de elocinta, pertinenta, dar mai ales, utilitatea sfaturilor expuse de dvoastra! Eu nu vorbesc din auzite ci pe textul de lege, iar domnisoara nans a venit si a intarit cu jurisprudenta concluziile la care am ajuns privind situatia juridica supusa discutiei. Dvoastra vorbiti din auzite si presupuneri, fara sa argumentati cu un text de lege sau jurisprudenta (la care sustineti ca ati contribuit sa o formati) cele afirmate.
Va multumim, totusi, ca va rupeti din pretiosul dvoastra timp si ne mai luminati cu raspunsurile impecabile pe care le dati pe acest forum! Probabil ca e foarte greu sa expuneti 100 de postari pe zi, pe acest forum, dar in acelsi timp, sa faceti o aparare impecabila in dosarele mari in care, fara indoiala, aparati...
Stimate domn Cosma, chestiunea cu contopirea ca trebuie facuta in cadrul celui de-al doilea proces.Este singura varianta ca sa nu ajunga sa se execute al doilea mandat de executare.
Am contestat acest aspect?
Daca l-am contestat sa imi aratati acea postare.Prin urmare, nu am gresit cu nimic.
In cazul in care nu se face contopirea si sa se deduca pedeapsa executata din primul mandat, in baza celui de-al doilea mandat va fi arestat.Cineva contesta acest aspect.Sustinea ca nu mai poate fi arestat din moment ce s-a liberat conditionat.Dvs. contestati ca poate fi reincarcerat chiar si daca nu se face contopirea pedepselor.Aceasta este o aberatie intrucat daca se emite un mandat acesta se executa.