avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contopire dupa eliberarea conditionata, se poate?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contopire dupa eliberarea conditionata, se poate?

Buna ziua,
As avea si eu o nelamurire, si anume: daca o persoana se afla acum in executarea unei pedepse de 4 ani, pentru o fapta de inselaciune, iar in timpul asta i s-a mai deschis un dosar pentru o fapta anterioara condamnarii, si concurenta faptei pentru care are pedeapsa, (dar care se judeca foarte greu) daca in martie implineste termenul de eliberare condionata, si dosarul nou nu este solutionat, ce se intampla atunci?
Vine acasa pentru ca a fost eliberat dar cand se incheie dosarul trebuie sa fie din nou in arest chiar daca a executat pedeapsa pentru fapta concurenta?
Va rog sa imi raspundeti "avizat"!

Multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
nans, utilizator
Speta gasita e ok.
Mai mult decat atat, avocatul dvs. care stie bine speta , sunt convinsa ca va va asigura apararea cea mai potrivita pentru ca pedeapsa pentru cea de-a doua fapta sa fie mai mica sau cel putin egala cu cea pt prima fapta.
Si va invoca temeiurile de drept cuvenite.
Cat priveste argumentele trase de par..asta e stiinta dreptului.Fiecare o intelege din teorie cum poate..apoi practica ucide ce intalneste.
Iata speta in care am asigurat apararea in 1999( si am castigat procesul)
Inculpatul X a promis unor cetateni romani ca ii va ajuta sa munceasca in strainatate. Pentru aceasta le-a pretins diverse sume de bani.Evident, promisiunea nu s-a concretizat.
O parte dintre ei au facut plangere penala. S-a facut ancheta, s-a dat condamnare-2 ani executare in regim de detentie.
In timp ce X executa pedeapsa, se anchetau si plangerile depuse de alti muncitori.
Omul nostru a executat fractiunea de pedeapsa necesara pt obtinerea liberarii conditionate, a fost liberat conditionat, si in timp ce se implinise chiar durata pedepsei, iata ca instanta din Bucuresti se pronunta pt celelalte fapte( concurente).Si face exact cum sustine av Lascoschi, intrucat omul nostru nu si-a angajat avocat sa-l apere pe fond si instanta nu stia de cat si cum executase el din prima pedeapsa.Adica: contopeste pedepsele, da pedeapsa cea mai mare( care era fix egala cu prima), anuleaza primul mandat de executare si se emite altul.
Repet, omul nu si-a angajat avocat care sa sustine in instanta situatia lui reala.
Si atunci, se trezeste saltat de politie si bagat la lacoare in baza celui de-al doilea mandat.
Am rezolvat problema, cu argumentele deja ras-explicate, gasite si in speta , etc , prin contestatie la executare.
Tin sa inchei cu o rugaminte: aparentele inseala intotdeauna.Nu sunt domn , sunt o doamna.Si la propriu si la figurat.B-)

nans a scris:

Dle Claudiu inchei aici discutia cu dvoastra pt ca nu vorbim aceeasi limba!
In speta pe care v-am alaturat-o vedeti exact despre ce este vorba.. si cum s-a solutionat!!
Mai departe.. e pura fabulatie iar ce scrieti dvoastra este fara nici un suport.
Dna Popescu in speta de mai sus mai intai dl s-a liberat conditionat, dupa s-a emis mandat cu diferenta dintre ce a executat, au ramas 99 zile si acelea nu s-au mai executat pentru ca s-a mentinut liberarea conditionata si pct. Cum spuneti dvoastra, ar mai executa diferenta, dar prin liberarea conditionata, nu.
Eu nu inteleg de ce nu va documentati inainte, si veniti cu o speta reala, si nu cu presupuneri!
Cum spuneti dvoastra, este exact opusul a ce trebuie!


Este evident faptul ca nu ati inteles aproape nimic din tot ce am scris.
Spre deosebire de dvs. am avut cazuri concrete.
In timp ce dvs. incercati sa aflati eu deja stiu.
Nu este nimic opus fata de ceea ce am scris eu.
Dar...poate ca vorbim limbi diferite...
Ati primit raspunsuri avizate si complexe atat de la mine cat si de la omul cu ciocanul si de la o doamna avocat adica de la oameni care au si teorie si practica judiciara la baza...

Cateodata este o adevarata risipa de timp sa raspundem unui user dar ma bucura faptul ca nu public un mesaj doar pentru un user ci pentru toti cei care vor avea nevoie in viitor.Spun aceasta cu speranta ca daca dvs. nu ati inteles vor intelege altii...in viitor...
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dragi colegi, lasati orgoliile deoparte, domnisoara nans are dreptate! Incepand de la primele raspunsuri la problema expusa de dansa, niciunul nu i-ati dat un raspuns concret si (mai important) corect! Chiar unii dintre voi v-ati exprimat opinia ca daca nu va fi condamnat pentru cea de-a doua infractiune cat inca se afla in stare de detentie in mod sigur va fi reincarcerat. Ati indemnat-o sa urgenteze procedurile si sa grabeasca solutionarea celui de-al doilea dosar...nimic mai GRESIT! Singura posibilitate sa se intample acest lucru este in cazul in care instanta nu are cunostinta de concursul de infractiuni care guverneaza cele doua infractiuni si speta. Poate chestiunea asta se mai intampla in practica dar instanta, inainte sa pronunte o eventuala condamnare este obligata sa consulte CAZIERUL inculpatului, tocmai pentru a verifica asemenea situatii. Oricum avocatul inculpatului atrage atentia instantei asupra acestui aspect ca sa nu-l treaca cu vederea, asa cum am mai spus intr-o postare. Aaaahhh...si inca ceva, pentru colegul care scria niste ineptii referitoare la executarea unei pedepse odata ce s-a dispus liberarea conditionata (se stie el care), o pedeapsa odata executata, indiferent cum (in detentie, partial in detentie si partial in stare de liberare conditionata) este considerata ca fiind executata, nu se mai poate reveni si sa se dispuna executarea a jumatate din perioada executata in libertate conditionata si sa fie executata in detentie ca urmare a unei eventuale contopiri, asa ceva nu exista!
Nu condamn pe cei care gresesc, cu totii gresim, fara exceptie, dar e cu totul altceva sa nu recunosti ca ai gresit atunci cand acest lucru e evident, ba mai mult sa-i desconsideri pe cei care au dreptate si sa-i persiflezi, acest lucru il condamn...
Stimate coleg,care este greseala?
Sa inteleg ca sustineti ca este imposibila reincarcerarea?
Sau care este?
#-o#-o
#-o

Alte discuții în legătură

Transfer condamnat florin_tzache florin_tzache daca o pers este condamnata in italia si el are un mandat de executare definitiva in romania,poate fi transferat din italia in romania si sa se faca contopire ... (vezi toată discuția)
Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa cu executare, contopire, eliberare conditionata Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua , am un proces pe rol voi fii condamnat sigur cu executare faptele sunt din 2008- 2012, eu am fost condamnat in 2014 definitiv la 3 ani 6 luni in ... (vezi toată discuția)