avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marirea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marirea pensiei alimentare

Am un copil cu fosta prietena ,dupa 2 ani de la stabilirea pensiei alimentare ea a m-a chemat in judecata pentru marirea pensiei copilului.eu nu lucrez de peste 1 an de zile .... ce pot face sa nu se mareasca pensia alimentara

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ada stefan , utilizator 17:49, 24 Septembrie 2011
Daca domnul va avea aceeasi atitudine in instanta, solutia ar putea fi diferita! Dar, asa cum spuneam, depinde si de avocatul mamei si de alte variabile.
Vreti sa va dau exemplu? Ei bine, daca lucreaza la negru mama poate solicita intrarea in legalitate... =D>
E numai o posibilitate.
Daca la momentul stabilirii pensiei de intretinere a carei majorare o solicita, salariul dv era echivalentul venitului minim pe economie, cererea de majorare va fi admisa chiar daca acum nu aveti un loc de munca deoarece venitul minim pe economie s-a majorat si veti fi obligat si la cheltuieli de judecata.
Daca situatia este asa cum am prezentat-o, pentru a evita cheltuielile de judecata, ar fi indicat sa depuneti o intampinare prin care invederati ca sunteti de acord cu majorarea si solicitati respingerea capatului de cerere referitor la obligarea dv la plata cheltuielilor de judecata.
Daca pensia pe care trebuie sa o platiti in prezent a avut ca baza un venit mai mare decat minimul pe economie, depuneti intampinare si solicitati respingerea actiunii si cheltuielilor de judecata. Sau puteti apela la asistenta unui avocat si solicitati dv cheltuieli de judecata.
Pensia s-a stabilit in lipsa mea pt neprezentare canu am avut posibilitatea sa ajung la proces ,copilu la pastrat ca asa a vrut ea a ramas gravida si a plecat..asta ai era scopu probabil...faptu e consumat....
pe vremea aia nu lucram ..cel putin asa imi amintesc ...si nici acum nu o fac...ma intretin parintii stau la ei nu am nici un venit de hahaa asa ca .......
Asta inseamna ca la stabilirea pensiei instanta a avut in vedere salariul minim pe economie la data intreoducerii actiunii. De la 1 ianuarie 2011 venitul minim s-a majorat, iar actiunea de majorare introdusa de mama copilului va fi admisa. Depuneti intampinare prin care invederati ca sunteti de acord cu actiunea si solicitati respingerea capatului de cerere referitor la cheltuielile de judecata.
Daca nu depuneti intaminare sau nu va prezentati sau nu sunteti de acord cu actiunea, oircum aceasta va fi admisa si veti fi obligat la chetuieli.. Dv decideti.
Boriss a scris:

Pensia s-a stabilit in lipsa mea pt neprezentare canu am avut posibilitatea sa ajung la proces ,copilu la pastrat ca asa a vrut ea a ramas gravida si a plecat..asta ai era scopu probabil...faptu e consumat....
pe vremea aia nu lucram ..cel putin asa imi amintesc ...si nici acum nu o fac...ma intretin parintii stau la ei nu am nici un venit de hahaa asa ca .......

Ma indoiesc ca asta sa-i fi fost scopul in viata: Sa faca un copil cu un barbat fara servici, care-l intretin parintii si care ..hahaa..nu are venit...

Alte discuții în legătură

Probleme cu marirea unei pensii alimentare iulian_simplu iulian_simplu Buna ziua. Vreau sa va cer si eu un sfat in legatura cu o pensie alimentara. Eu in varsta de 22 de ani student in Iasi beneficiez de o pensie alimentarea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! daca nu depun intampinare intr. un proces de marire ... mshboss mshboss Bună ziua! Daca nu depun intampinare intr. un proces de marire pensie intretinere, mai pot depune ulterior la dosar dovada veniturilor in vederea ... (vezi toată discuția)
Vreu un raspuns intrbari intrbari platesc pensie alimentara pentru copilul meu ;in octombrie 2010a inplinit 18 ani ,din octombrie si pina acum iam trimis bani prin posta lui fara sa stie tatal ... (vezi toată discuția)