avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... marirea pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

marirea pensiei alimentare

Am un copil cu fosta prietena ,dupa 2 ani de la stabilirea pensiei alimentare ea a m-a chemat in judecata pentru marirea pensiei copilului.eu nu lucrez de peste 1 an de zile .... ce pot face sa nu se mareasca pensia alimentara

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ada stefan , utilizator 17:49, 24 Septembrie 2011
In citatie scrie asa:

NT CU MENTIUNEA DE A DEPUNE INTAMPINARE OBLIGATORIU. (atat nimic mai mult nici un termen nimic)

iar la motivele actiunii scrie urmatoarele:

La stabilirea pensiei din 15.01.2009 s-au avut in vedere nevoile minorului .aceasta situatie in fapt s-a schimbat ,nevoile minorului ,care este in varsta de 2,5 ani au crescut ,copuilul urmand sa mearga la CAMIN,ir eu ,ca si reprezentant al minorului realizez venituri doar din somaj in acest moment, deaceea solicit aceasta majorare a pensiei alimentare.
In drept imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art 44 raportat la art 94 codul famioliei.

Cam asta e citatia si motivul
ce nu inteleg este dc da copilu la cresa dak ea e in somaj ???
Astept cu nerabdare un raspuns din partea voastra :)
Mai mentionez ca pe 5 august la 8.30 e infatisarea ce intampuinare sa mai trimit prin posta ....se poate depune direct la fatza locului???

Multumesc anticipat
Si uite-asa, pentru ca nu stim intreaga situatie, dam sfaturi pe langa subiect...
Se schimba putin situatia. Faptul ca parintele care are copilul incredintat nu munceste nu inseamna ca celalalt trebuie sa contribuie mai mult. Modificarea nevoilor copilului sunt de esenta majorarii pensiei, nu serviciul parintelui.

Oricum, e stupid sa stai acasa si sa trimiti copilul la gradinita. La fel de stupid e si sa nu ai din ce sa-l intretii, dar sa vrei sa-l intretii... pe banii altuia! Fara sa iti dai seama ca ai putea pierde copilul.
In plus, copilul e prea mic pentru gradinita, asa incat solutia aleasa nu stiu cat de buna e.
Saracul copil, ce parinti si-a ales si el!
INcercati sa va intelegeti cu doamna data viitoare cand mergeti sa vedeti copilul!
Doamna Avocat,
Una peste alta pot respinge cererea ei de marire a pensiei alimentare pe motivele pe care le-a invocAT EA ?

Multumesc
Dupa raspunsurile pe care le-ati primit , am inteles ca actiunea prietenei va fi inutila, din moment ce nu aveti venituri.

Si cred ca e vorba de cresa, nu de gradinita...La cresa, copiii pot fi inscrisi de la 2 ani, chiar si mai putin...
Iar inscrierile la gradi s-au facut in iunie... la cresa, si mai devreme.....Mai tarziu e inutil sa mergi sa ti-l inscrii ca nu ti-l mai ia nimeni...

In acest caz, consider ca mama e prevazatoare si spera ca-si va gasi serviciu...Daca ar sta cu copilul acasa, sansele de a-si gasi de lucru ar fi extrem de mici...
E suficient un parinte care traieste pe spinarea parintilor sai...

Toate bune!

depinde foarte tare de avocatul ei, care poate sustine ca, pana la doi ani ai copilului, mama a fost in CIC, iar dupa, in decurs de max 6 luni (pt ca nu putea sa il inscrie la cresa/gradinita in mijlocul anului) a fost in somaj 'poate a incercat sa mai lucreze intre timp); de aceea, acum, doreste sa se angajeze si trebuie sa dea copilul la cresa/gradi, insa costa mult si ar avea nevoie si de sprijinul tatalui. asa ca, depinde de avocat, de judecator si de cine isi sustine mai bine cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu marirea unei pensii alimentare iulian_simplu iulian_simplu Buna ziua. Vreau sa va cer si eu un sfat in legatura cu o pensie alimentara. Eu in varsta de 22 de ani student in Iasi beneficiez de o pensie alimentarea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! daca nu depun intampinare intr. un proces de marire ... mshboss mshboss Bună ziua! Daca nu depun intampinare intr. un proces de marire pensie intretinere, mai pot depune ulterior la dosar dovada veniturilor in vederea ... (vezi toată discuția)
Vreu un raspuns intrbari intrbari platesc pensie alimentara pentru copilul meu ;in octombrie 2010a inplinit 18 ani ,din octombrie si pina acum iam trimis bani prin posta lui fara sa stie tatal ... (vezi toată discuția)