avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum obtin Cardul European de Asigurat?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum obtin Cardul European de Asigurat?

Buna seara

Va rog sa imi spuneti care este modalitatea de a obtine un card de sanatate european?

Va multumesc
cu stima
Cel mai recent răspuns: ciolpi , utilizator 15:45, 18 August 2011
Acum ca nu mai exista carte de Munca si te-ai angajat recent la o firma si Cartea TA este blocata ptr scanare la Casa de Pensii , cine iti da adeverinta ? Noul angajator nu stie vechimea TA , vechiul angajator da eventual pana la ce luna ai lucrat . In acest caz depui 2 adeverinte ? si de la fostul angajator cu vechimea mai mare si cu noul angajator cu cateva luni sa se vada ca ai continuitate ?
E un mare abuz chestia cu copia dupa cartea de munca.
este suficienta copia de pe cartea de munca care atesta cat si unde ai lucrat sau vor si adeverinte de la locurile de munca?
Este suficienta doar adeverinta din partea angajatorului, copia dupa cartea de munca e un abuz facut doar de unele case judetene de sanatate. Oricum dupa depunerea actelor sunteti verificat, deaceea dureaza cateva (app 7) zile lucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas si cardul european de sanatate rododendron rododendron 1. In cazul in care in decursul unui an am avut 2 job-uri, unul la stat si unul in cadrul unui ONG, contributia catre CAS este obligatorie si in cazul ... (vezi toată discuția)
Cardul de sanatate european jhonyboxing jhonyboxing Buna ziua! Am deschis acest nou subiect in speranta ca mi se va raspunde la intrebarile mele.-In primul rand,mi se pare normal sa explic prima data ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cardului european de sanatate ceass pentru persoane coasigurate sau fara venituri cyan cyan am o nelamurire legata de documentele necesare ptr obtinerea cardului european de sanatate CEASS. eu sunt asigurat ca si salariat, sotia este coasigurat ... (vezi toată discuția)