1- pe factura cu care am cumparat auto din Germania, nu este stampila firmei vanzatorului. mi se refuza inmatricularea, chiar provizorie. nu vor sa stea la discutie. dar Noul Cod Fiscal se raliaza la politica economica UE si prevede neobligativitatea stampilei pe o factura. celelalte documente sunt OK, doar factura, actul doveditor al dobandirii proprietatii nu are stampila. daca eu am dreptate si militia greseste as dori sa-i dau in judecata.
2- in tara am luat o alta masina de la cineva pentru fiul meu. i-am platit proprietarului si ne-ar interesa, pentru a ocoli mizeria de la RAR si de la militie, sa facem o procura prin care eu sau fiul meu sa devina utilizatorul mobilului/drept de folosinta, fara cale de intoarcere, si fara act de vanzare cumparare, implicit fara militie si fara rar.
cred ca aici este ceva de notariat
daca mi se poate raspunde distinct si la obiect pe fiecare subiect in parte, cred ca si altora le va fi de folos si va multumesc anticipat tuturor celor ce-mi veti raspunde.
1. Inmatricularea
Daca vi se refuza inmatricularea vehiculului achizionat din UE, va trebui sa ii actionati in judecata, unde instanta va pronunta o hotarare ( obligatia de a face- taxa modica de timbru) prin care va dispune inmatricularea. E bine ca sa faceti rost de o confirmare a firmei germane, in sensul ca ati achizionat acel autoturism, marca, data, suma, etc. poate fi transmis si prin fax.
2. Folosirea unui vehicul pe care l-ati cumparat in baza unei procuri.
Pentru inceput, puteti face acest lucru in baza unei procuri pe care o da pers. inscrisa in certificatul de inmatriculare pentru dvs. si fiu, insa, cu timpul, e bine sa treceti masina pe numele dvs. Fata de terti, el va ramine proprietar al acestui vehicul, va plati impozitul aferent, in caz de accident, va fi chemat sa semneze toate documentele, etc. Daca proprietarul va avea debite neachitate in viitor, creditorii acestuia vor putea sa va vanda masina, intrucat, dvs. din punct de vedere legal, sunteti doar un simplu utilizator si nu veti putea motiva ca ati vrut doar sa evitati birocratia inmatricularii pe numele dvs.
Multumesc pentru $2.
Pentru #1- imi refuza inmatricularea provizorie pe motiv ca: Factura nu are si stampila firmei de unde am cumparat. se incalca Codul Fiscal art. 155 alin.6, unde se specifica neobligativitatea existentei stampilei pe factura. Eu am toate documentele si de proprietate si de provenienta ale autovehicolului.
mersi,
dan