avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxa denuntare contract servii gdf suez gaze..cine o ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxa denuntare contract servii gdf suez gaze..cine o plateste?

buna ziua.in data de 10.06.2011 am cumparat un apartament.pana am facut actele sa le duc la gaze..a mai trecut o luna..am platit factura pe luna iunie, estimatul ca nu am consumat nimic pe numele vechiului proprietar.la data de 21.07.2011 am mers sa trec gazele pe numele meu si mi au datat nou contract cu 26.07.2011.pe 27.07.2011 vine o factura pe numele vechiului proprietar cu o taxa de denuntare contract servicii de 120 lei.am crezut ca e o greseala ..si am sunat de ce nu a venit pe numele meu?mi s a zis ca imi va veni si mie o taxa acord acces!acum problema este cine trebuie sa plateasca taxa de denuntare?eu sau vechiul proprietar?in caz ca nu ajung la un acord cu vechiul proprietar vor exista penalizari asupra mea sau sisitare de gaze?am auzit pe altii ca mi se va schimba si contorul de gaze ceea ce nu cred ca este tip nou..scos afara.va multumesc!astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 20:06, 13 Septembrie 2012
Pai daca factura este pe numele vechiului proprietar inseamna ca vechiul proprietar are obligatia de plata.
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Buna ziua,
Si mie mi s-a intamplat acelasi lucru cu exact aceeasi suma de plata. Cei de la GDF au spus ca problema este intre mine si proprietar, dar aceasta suma de 120RON fara TVA reprezinta o penalizarea aferenta contractului de prestarii servicii pentru verificarile de gaze si a microcentralei. In momentul in care apartamentul a fost vandut, ei au considerat contractul ca fiind denuntat de Client si au aplicat aceasta penalizare. Au amenintat si ca gazele vor fi oprite daca aceasta taxa nu se va plati. Intrebarea mea este: in momentul in care apartamentul are un nou proprietar, cum poate GDF considera contractul acela ca fiind denuntat de catre client si sa aplice acea penalizare? Nu trebuia sa inceteze de drept ?
Nu trebuia sa inceteze de drept, depinde de clauzele contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acciza la gaze w_v_w_v w_v_w_v Am constatat dupa postarile unor utilizatori ca unii nu au acciza pe factura de gaz. Aveti trecute cumva rubrica separata acciza pe factura de gaz? Si ... (vezi toată discuția)
Sistare gaz gdf suez motive tehnice oanacroco oanacroco Am un apartament in care nu mai locuiesc din 2006. Cam de 10 ori pe an mai trec pentru maxim 1 zi. Din acest motiv platesc online toate facturile la gdf ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dezvoltatorul ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Sunt locatar intr-un bloc nou construit de un dezvoltator.M-am mutat de 1 luna in bloc.Cind am cumparat,in contract scrie ca apartamentul este ... (vezi toată discuția)