sa inteleg ca aveti aceeasi firma trebuie sa plateasca doua tipuri de asigurari: casco si RCA-ul unui asigurat de-l lor, care v-a provocat daune.
Pentru daunele pe care le-ati fi putut incasa de pe asigurarea CASCO, asiguratorul v-a refuzat plata, pe motiv ca nu ati avizat dauna in termen de 24 de ore. Totodata ceilalti utilizatori va spun ca acesta e un termen de decadere din dreptul de a mai solicita despagubiri, dar eu spun ca, atata timp cat asiguratorul nu poate sa dovedeasca ca ati fost de rea-credinta si ca va incadrati in vreun articol de excludere din conditiile de asigurare ale contractului pe care vi l-au vandut, aveti timp trei ani de la producerea accidentului sa dovediti, numai in instanta ( procedura amiabila s-a epuizat atata timp cat ati primit un refuz ferm si vi s-a reziliat si contractul )ca aveti dreptul sa fiti despagubit.
acum, depinde de probele pe care le are si asiguratorul CASCO si de cate ori , in perioada de derulare a contractului ati solicitat despagubiri??
Ese bine sa recititi polita de asigurare CASCO, la articolul obligatii asigurat.
In toate politele se specifica faptul ca daca nu anuntati in termen de 48 ore evenimentul in vederea deschiderii dosarului, firma asiguratoare are dreptul sa refuze plata. Este un contract si dvs. ati incalcat o clauza , de alfel foarte importanta.
In acest caz, refuzul la plata este justificat.
Puteti sa actionati firma in justitie dar nu aveti sanse de reusita.
- puteti ridica masina de la service dupa achitare contravaloare reparatie
Din pacate dvs. sunteti singurul responsabil de situatie.
Orice ambiguitate in conditiile de asigurari este in defavoarea asiguratorului .
Are dreptul - este de la caz la caz , inseamna ca accepta pe cine vrea si daca i se pune pata RESPINGE . Cred ca trebuia sa fie foarte clar articolul din conditii si anume : Daca dauna nu este anuntata in 48 de ore , asiguratorul RESPINGE pretentiile emise .
Eu va sugerez sa achitati la service ca sa va puteti ridica masina , dupa care faceti o notificare de conciliere si daca punctul lor de vedere scris intr-un proces verbal de conciliere este tot refuzul , actionati in judecata .
Polita de asigurare CASCA, este in cele din urma un contract, acceptat de catre cei doi cosemnatari:asiguratorul si asiguratul. Aici nu este vorba de nici o AMBIGUITATE!!!!#-o
In fiecare contract sunt clauze acceptate: obigatii asigurator si obligatii asigurat.
Incalcarea unei clauze de catre asigurat, conduce automat la RESPINGERE solicitare de catre asigurator.
Termenul de 48 ore, reprezinta o CLAUZA contractuala.
Puteti sa solicitati o conciliere, o mediere, sa deschideti o actiune in justitie, dar toate vor fi tardive, societatea de asigurari nu o sa accepte plata si.. justitia ii da dreptate, avand in vedere clauzele contractuale.
Vreti nu vreti, trebuie sa acceptati ca ati procedat eronat, si indiferent de cauza, nu aveti castig de cauza.
Trebuie sa va ganditi si sa intelegeti ca societatea de asigurari este o soc. care urmareste profitul si nu o soc. de binefacere sau o soc. altruista care sa va ajute sa va recuperati paguba.
Indiferent ce sfaturi primiti de la colegii de pe forum, consider ca luptati pentru o cauza pierduta din start.
Fiecare invatam din greseli, dar de aceasta data plata este cam mare X-(
Stimate Domn Mediator Ciobanu
Daca ar fi cum spuneti Dvs , atunci de ce este prevazut la CASCO ca termen de prescriere a drepturilor de-a solicita despagubire 2 ani ? Asta nu inseamna ca am anuntat in 48 de ore si pot sa repar in termen de 2 ani de la avizare . Societatile de asigurari " de bun simt " despagubesc si ptr avizari care depasesc acel termen de 48 de ore . Cate avizari exista de genul " am lasat in parcare in perioada de ...... si la reintoarcere am gasit avariata . In acest caz ar fi si mai clar de Respingere ptr ca nu se stipuleaza o data exacta si totusi unele asiguratori accepta asemenea avizari , ptr ca respecta CLIENTUL .
Alta situatie ar fi cand clientul CASCO este implicat intr-un accident usor cu victime si cateodata are de asteptat dupa Anexa 2 al Politiei saptamani intregi , ptr ca incearca sa impace cu victima sa scape de cercetare penala .
As putea continua cu multe exemple , ptr ca am vazut multe situatii de-a lungul timpului .
Eu cred ca Instantele tin mai mult cu partile civile decat cu asiguratorii . Daca Clientul are un motiv serios ptr care nu s-a prezentat in 48 de ore , are castig de cauza .