Buna seara. Ma confrunt cu o problema deosebita si as dori un sfat daca se poate. Am avut doua evenimente rutiere in decurs de doua saptamani. In primul eu am fost de vina si am facut constatarea accidentului la poltie in 24 de ore iar la al doilea am fost pagubitul si am facut intelegere amiabila. La primul dosar am anuntat firma de asigurari pentru constatare aceasta fiind facuta dupa 7 zile de la producerea accidentului, deschizand dosar de daune . Dupa constatare la doua zile s-a intamplat al doilea accident si am facut constatarea amiabila anuntand firma de casco telefonic in 24 de ore ca am facut accident si la trei zile am deschis doasarul de daune la inspectorul de asigurari.Am mers cu masina la service agreat de ei si a fost reparata neasteptanduse acceptul de plata. La primul dosar am primit neacceptul de plata pe motiv ca nu am anuntat in 48 de ore desi constatarea evenimentului a fost facuta de catre poltie care a coincis intocmai cu dosarul deschis de catre inspector. Iar al doilea mi-a fost acceptat . Am trimis adresa catre firma de asigurari atentionandui ca art pe care acestia il invoca spune ca DACA nu pot constata imprejurarile in care s-a produs evenimentul si marimea daunei nu platesc si drept raspuns , fara vreo notificare prealabila la o zi dupa ce am depus adresa acestia imi comunica ca incepand de a doua zi imi reziliaza polita de asigurare, pe motiv ca doresc sa obtin foloase necuvenite si sunt de rea credinta.
1 Pot ridica masina din service fara ca firma de asigurari sa fi platit intreaga suma?
Termenul de prescriere se refera la intervalul de timp in care asiguratul poate sa repare masina sau sa solicite bani cash in conformitate cu valoarea de expertiza a daunei.
Dosarul de expertiza se intocmeste dupa a anuntare eveniment, in max. 48 ore.
Oricum, o clauza contractuala acceptata de parti (sub semnatura privata), are castig de cauza in justitie.