avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Persoane cu handicap
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Persoane cu handicap

La angajarea unei persoane cu certificat de handicap se intocmeste un dosar care se depune vreunei autoritati, sau pur si simplu in baza legii 448/2006 sectiunea 7, art.24, lit.A este scutita de la impozitul pe salar...?
Cel mai recent răspuns: ovidiu7676 , utilizator 21:42, 2 August 2011
La angajare trimiteti o copie dupa certificatul de handicap la medicul de medicina a muncii pentru a va comunica eventualele conditii in care ar trebui sa faceti angajarea.Atentie la gradul de handicap.Eu stiu ca nu toate gradele intra sub incidenta acestei facilitati si mai aveti un avantaj la taxe si anume la contrib pt handicapati.
SECTIUNEA a 7-a
Facilitati


Art. 24. - Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiaza de urmatoarele facilitati fiscale:
a) scutire de impozit pe veniturile din salarii;
b) scutire de la plata impozitului pe cladire si teren;
c) scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor, adaptate handicapului;
d) scutire de la plata taxei pentru eliberarea autorizatiei de functionare pentru activitati economice si viza anuala a acestora;
e) scutire de la plata taxei hoteliere.


Art. 25. - (1) Persoanele adulte cu handicap grav si accentuat pot beneficia de credit a carui dobanda se suporta din bugetul de stat, prin bugetul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, pentru achizitionarea unui singur mijloc de transport si pentru adaptarea unei locuinte conform nevoilor individuale de acces, cu conditia platii la scadenta a ratelor creditului.
(2) Beneficiaza de prevederile alin. (1) si familia sau persoana care are in ingrijire cel putin un copil cu handicap grav ori accentuat.


Art. 26. - Persoanele cu handicap fizic grav si accentuat beneficiaza de scutire de la plata taxelor vamale si a accizelor, dupa caz, pentru introducerea in tara, o data la 5 ani, la alegere, de motociclete, motorete sau autoturisme, adaptate special pentru transportul persoanelor cu handicap, pentru folosinta proprie.


Art. 27. - Persoanele cu handicap, detinatoare de autoturisme adaptate handicapului, precum si persoanele care le au in ingrijire beneficiaza de scutire de la plata tarifului de utilizare a retelelor de drumuri nationale, prevazut in Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea unor tarife de utilizare a infrastructurii de transport rutier, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 424/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.


Art. 28. - Sumele aferente dreptului prevazut la art. 27 se suporta de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire ompozit persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Intrebarea este daca trebuie sa platesc impozit pe autoturism, ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale bratu nicolae bratu nicolae Buna ziua, as dori sa va adresez o intrebare.Un contribuabil proprietar al unui autoturism poate fi scutit de taxa asupra mijlocului de transport in baza ... (vezi toată discuția)
Certificat boala cu handicap grad accentuat utilizatoare utilizatoare Buna ziua, cine cunoaste respectivele legi ,imi poate raspunde si mie,va rog: pot inscrie masina pe numele copilului minor posesor al unui asemenea ... (vezi toată discuția)