avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie notar...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie notar...

Buna ziua,
Sunt doi mostenitori ai unui defunct.
Ei,trebuie sa depuna in termen de 6 luni,declaratia prin care mentioneaza ca accepta mostenirea.
Poate numai unul dintre mostenitori,sa depuna aceasta declaratie,in nume propriu,la un birou notarial (oricare) pentru a se incadra in termenul legal,fara stirea celuilalt mostenitor ?
Este valabila ulterior aceasta declaratie la dezbaterea succesiunii propriu-zise, in cazul in care se depaseste termenul de 6 luni ?
Este valabila chiar daca succesiunea se va dezbate la alt birou notarial ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gigelas , utilizator 20:47, 4 August 2011
Actele nu sunt tipizate!

Taxa de timbru nu se mai plateste demult timp!!!

Platiti onorariul notarului si TVA la acesta.
Deci,pot face o declaratie acasa,iar la sfarsit sa las loc pentru autentificare ,apoi sa mearga cu ea la notar mostenitorul ?
Nu inteleg de ce va complikati... Ea se redacteaza f simplu si usor la notar. Plus ca nu e o mare filosofie....se poate si asa .. Notarul verifica datele insa cel mai bine este sa o redacteze acesta. Tb sa contina date despre defunct...data decesului ultimul domiciliu, mentiunea ca ea se va inscrie la registrul de optiuni succesorale, in cate exemplare este redactata, una va merge la acel registru..
Cred ca va complicati redact and o singur si onorariul este acelasi!
Am inteles.Aveti dreptate. Asa voi face.
Va multumesc. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune andreeapa andreeapa Hristos a Inviat! In urma decesului tatalui meu am inteles ca in termen de 6 luni trebuie sa accept succesiunea. Acest lucru am inteles ca se face printr-o ... (vezi toată discuția)
In cat timp se poate face mostenirea fara a se plati impozite alexandru23 alexandru23 1) In cat timp de la deces se poate face mostenirea fara se plati impozitele? 2) Daca suntem intelesi unde este mai ieftin la notar sau la tribunal? 3) Ce ... (vezi toată discuția)
Mostenirea cristina_ilie cristina_ilie Mama mea a murit acum cateva luni si as dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu raspunsuri la cateva intrebari. Pentru a dezbate taxa de mostenire intre noi ... (vezi toată discuția)