avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua!Astazi am vrut sa imi scriu demisia la zi,am vorbit cu managerul de magazin si a zis ca e ok in principiu dar trebuie sa dea un telefon.EU SUNT ASISTENT MANAGER si dupa ce a discutat la telefon a venit si mi-a zis ca daca plec din firma nu mai primesc salariu pe luna iulie lucrata in totalitate si fara libere.m-am ridicat si am plecat din firma si am anuntat k de maine nu mai merg la servici is voi merge la ITM.am nevoie de un sfat si care vor fi consecintele, in afara faptului k o sa am CIm desfacut cu lit.i
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:23, 5 August 2011
Asistent manager este titlul unei functii. Dv. vorbiti in calitate de salariat dar avand in vedere functia care, la randul ei, are in spate un anumit nivel de studii, trebuie sa stiti ca nu exista notiunea de "demisie la zi" asa cum nu exista nici litera "i" la care faceti referire.
Puteti sa va depuneti demisia si sa efectuati perioada de preaviz. Numai angajatorul poate renunta la aceasta perioada si atunci CIM inceteaza la data convenita.
Daca nu va mai prezentati la post veti acumula absente nemotivate, angajatorul fiind indreptatit sa declanseze cercetarea disciplinara si sa sanctioneze prin incetarea CIM pe motive disciplinare conform art. 61 lit.1 din codul muncii.
Angajatorul este obligat sa va acorde toate drepturile salariale inclusv plata CO neefectuat la care aveati dreptul. Daca nu o face va puteti adresa instantei de judecata.
1. Nu se mai desface contractul in baza literei i.
2. Faceti-va cererea de demisie in baza art. 81(7),stati in preaviz si plecati linistita. In cazul in care angajatorul nu si-a respectat obligatiile asumate in contract,adica nu v-a achitat salariul la timp,chiar daca a intarziat si cu o zi, sau cum ati mentionat ca nu ati avut libere,va puteti da demisia in baza art. 81(8),adica fara sa respectati termenul de preaviz. Mai amenintati-l ca mergeti la ITM si o sa primeasca amenda pentru faptul ca nu a respectat timpul legal de lucru! Poate ajungeti la un consens si plecati"prin acordul partilor",cf art 55 litera b,astfel ca nu mai trebuie sa stati in preaviz. Inca ceva, e ilegal sa va ameninte ca nu va plateste salariul pe luna iulie,la fel , se "poate trezi " cu ITM-ul pe cap.
1. Art.81 alin.7 C.mun. este temeiul de drept al incetarii c.i.m. in cazu renuntarii la preaviz de catre angajator ...

2. Absenta de la serviciu constitie abatere disciplinara care paote conduce la desfacerea disciplinara a c.i.m. , in baza art.61 lit.a C.mun.

3. La ITM trebuie sa va duceti cu un motiv anume si nu cu faptul ca vi s-a spus elefonic ca daca va dati demisia nu primiti salariul ... depuneti demisia si vedeti ce se intampla la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului ... in cazul in care nu primiti salariul atunci sesizati ITM-ul si/sau promovati o actiune in instanta.
Art 81(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv
deab a scris:

Art 81(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv


Temeiul de drept al incetarii c.i.m. prin demisie cu preaviz il constituie art.81 alin.1 C.mun.

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz UnDac UnDac Buna, M-am angajat de ceva vreme si la inceput era totul lapte si miere. Apoi am aflat si ce era dupa gard. Salariul nu e cat mi s-a spus la interviu, ... (vezi toată discuția)
Desfacere c.i.m modimpex modimpex Buna ziua! Am urmatoarea situatie: un angajat a plecat in concediu fara plata pe perioada 01.04 - 30.06. A sunat la firma ca nu se mai intoarce, fiind plecat ... (vezi toată discuția)
Demisie balazszsuzsa balazszsuzsa Nu mai doresc sa lucrezi la o anumita firma, pentru ca se lucreaza in ture, si de noapte si nu mai rezist.Am plcat de pe o zi pe alta, ce se poate intampla, ce ... (vezi toată discuția)