avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna ziua!Astazi am vrut sa imi scriu demisia la zi,am vorbit cu managerul de magazin si a zis ca e ok in principiu dar trebuie sa dea un telefon.EU SUNT ASISTENT MANAGER si dupa ce a discutat la telefon a venit si mi-a zis ca daca plec din firma nu mai primesc salariu pe luna iulie lucrata in totalitate si fara libere.m-am ridicat si am plecat din firma si am anuntat k de maine nu mai merg la servici is voi merge la ITM.am nevoie de un sfat si care vor fi consecintele, in afara faptului k o sa am CIm desfacut cu lit.i
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:23, 5 August 2011
Am si eu o intrebare...
Situatia mea este urmatoarea: sunt in concediu de maternitate si mai am in jur de 30 de zile pana ar trebui sa incep serviciul (sotul va intra in concediul pt cresterea copilului). Eu doresc sa imi depun demisia de la locul meu de munca.
1. Se poate sa imi depun demisia astfel incat perioada de preaviz sa imi acopere perioada cat eu inca sunt in concediu de maternitate? Deci sa nu mai fie nevoie sa ma mai duc la serviciu dupa ce mi se termina concediul de maternitate si sa nu mai fiu nevoita sa ma mai duc 20 zile in preaviz?
sau
2. Se poate sa imi bag un medical astfel incat perioada de preaviz sa imi acopere acea perioada?
Eu daca nu o sa mai lucrez, o sa fiu nevoita sa imi platesc asigurarile de sanatate sau care este treaba cu coasiguratul?
Multumesc anticipat!
1. - Cat sunteti in concediu de maternitate aveti CIM suspendat de drept asa ca nu puteti sa efectuati preavizul in aceasta perioada.
- Angajatorul poate renunta (partial sau total) la preavizul dat de dvs.
- Dar puteti face acum o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul Muncii) cu data de prima zi dupa terminarea concediului de maternitate. S-ar putea ca angajatorul sa fie de acord.

2. Concediul medical este tot o suspendare de drept a CIM si el suspenda si perioada de preaviz care se va relua, de unde a ramas, cupa expirarea concediului medical.

3. - Vorbiti la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate daca puteti fi coasigurata sotului in timp ce acesta se afla in CCC.
- Daca nu puteti fi coasigurata sotului atunci va trebui sa incheiati un contract de asigurare cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
- Venitul minim asigurat este salariul minim pe economie (acum = 670 lei) iar contributia lunara este de 5,5% din venitul asigurat.
- In cazul venitului asigurat egal cu salariul minim pe economie contributia este de 37 lei pe luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz UnDac UnDac Buna, M-am angajat de ceva vreme si la inceput era totul lapte si miere. Apoi am aflat si ce era dupa gard. Salariul nu e cat mi s-a spus la interviu, ... (vezi toată discuția)
Desfacere c.i.m modimpex modimpex Buna ziua! Am urmatoarea situatie: un angajat a plecat in concediu fara plata pe perioada 01.04 - 30.06. A sunat la firma ca nu se mai intoarce, fiind plecat ... (vezi toată discuția)
Demisie balazszsuzsa balazszsuzsa Nu mai doresc sa lucrezi la o anumita firma, pentru ca se lucreaza in ture, si de noapte si nu mai rezist.Am plcat de pe o zi pe alta, ce se poate intampla, ce ... (vezi toată discuția)