avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Eu personal evit Mihaela Ciobanu, pentru ca dansa are parerile ei. Le respect dar nu ader la ele. In plus are un stil care nu este compatibil cu modul meu de gandire.
isis23 a scris:

Eu personal evit Mihaela Ciobanu, pentru ca dansa are parerile ei. Le respect dar nu ader la ele. In plus are un stil care nu este compatibil cu modul meu de gandire.

Nu ai idee cum mi-ai imbunatatit ziua :kissing:
Eu am comandat-o pt ca am cam epuizat posibilitatile de grile aflate pe piata.Cand m-am apucat de grile am zis ca sunt total pe langa,ziceai ca nu am facut tot facultatea de drept.Toata ziua m-am agitat cu grilele dansei si fara nicio imbunatatire.Pur si simplu eu stiam cu totul alte lucruri.Ma bucur ca aud ca nu a fost doar impresia mea.Ma cam descurajasem,ce-i drept.
isis23 a scris:

vultur1 a scris:

vultur1 a scris:

intrebare procedura civila:
decaderea nu opereaza de drept, deci ea trebuie sa fie invocata de parti, de instanta pentru a-si producele efectele... in cazul exceptiei de necompetenta relativa daca nu a fost invocata la prima zi de infatisare si se invoca la al doilea termen si nu se invoca de catre celalata parte decaderea va putea fi admisa de catre instanta?:hm:

Nimeni nu ma ajuta cu nelamurirea asta ?:((

Fiind vorba de o necompetenta relativa, singura care ar putea invoca decaderea este cealalta parte, dar numai in termenul prevazut de lege ( la prima zi de infatisare urmatoare, ca sa nu mai spunem de art.159.1 care limiteaza si mai si invocarea necompetentei relativae la momentul depunerii intampinarii sau prima zi de infatisare ) Daca partea interesata intelege sa nu invoce decaderea nici instanta nu o va face din oficiu pentru ca este o norma juridica de ordine privata.Partea interesata va fi ea insasi decazuta din dreptul de a cere decaderea. Prin urmare neintervenind decaderea, instanta va ramane competenta sa solutioneze cauza. Parerea mea

n-am prea inteles explicatia.. sa inteleg ca instanta poate sa admita exceptia (chiar daca nu a fost formualta in termen) daca celalata parte n-a invocat decaderea ?:hammer:
Vultur as inclina sa cred ca instanta va admite. Insa vezi tu, art. 159.1 introdus nou in cod, stabileste clar termenul pana la care poate fi invocata exceptia de necompetenta ( prin intampinare, prima zi de infatisare ). Si cu toate acestea se are in vedere necompetenta de ordine privata, si cred ca instanta nu poate interveni din oficiu daca observa ca partea interesata nu a invocat decaderea. Prin urmare cred ca va admite exceptia chiar daca nu s-a respecat termenul imperativ legal, dar foarte important care priveste norme juridice de ordin privat
Ultima modificare: Vineri, 18 Mai 2012
isis23, utilizator
isis23 a scris:

Vultur as inclina sa cred ca instanta va admite. Insa vezi tu, art. 159.1 introdus nou in cod, stabileste clar termenul pana la care poate fi invocata exceptia de necompetenta ( prin intampinare, prima zi de infatisare ). Si cu toate acestea se are in vedere necompetenta de ordine privata, si cred ca instanta nu poate interveni din oficiu daca observa ca partea interesata nu a invocat decaderea. Prin urmare cred ca va admite exceptia chiar daca nu s-a respecat termenul imperativ legal, dar foarte important care priveste norme juridice de ordin privat

si mai am o nelamurire la nulitatea relativa spune ca daca nu s-a invocat in termen aceasta se va acoperi si nu se va mai putea invoca ulterior... si acum revin la exceptia de necompetenta relativa, oare daca nu s-a invocat invocat in termen nu se acopera si astfel teoretic necompetenta nu mai exista ??

ma tot invart "in cerc" cu nulitatea relativa-> acoperirea->decaderea... si nu gasesc raspuns la urmatoarea chestiune... daca X nu a invocat nulitatea relativa in termen si o invoca ulterior(adica peste termen) si Y nu invoca decaderea i se admite nulitatea (exceptia)? sau se considera acoperita si chiar daca Y nu invoca decaderea nulitatea nu mai exista fiindca s-a acoperit ?? :stunned:
:help: :help: :help:

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)