isis23 a scris:
Vultur as inclina sa cred ca instanta va admite. Insa vezi tu, art. 159.1 introdus nou in cod, stabileste clar termenul pana la care poate fi invocata exceptia de necompetenta ( prin intampinare, prima zi de infatisare ). Si cu toate acestea se are in vedere necompetenta de ordine privata, si cred ca instanta nu poate interveni din oficiu daca observa ca partea interesata nu a invocat decaderea. Prin urmare cred ca va admite exceptia chiar daca nu s-a respecat termenul imperativ legal, dar foarte important care priveste norme juridice de ordin privat
si mai am o nelamurire la nulitatea relativa spune ca daca nu s-a invocat in termen aceasta se va acoperi si nu se va mai putea invoca ulterior... si acum revin la exceptia de necompetenta relativa, oare daca nu s-a invocat invocat in termen nu se acopera si astfel teoretic necompetenta nu mai exista ??
ma tot invart "in cerc" cu nulitatea relativa-> acoperirea->decaderea... si nu gasesc raspuns la urmatoarea chestiune... daca X nu a invocat nulitatea relativa in termen si o invoca ulterior(adica peste termen) si Y nu invoca decaderea i se admite nulitatea (exceptia)? sau se considera acoperita si chiar daca Y nu invoca decaderea nulitatea nu mai exista fiindca s-a acoperit ?? :stunned:
:help: :help: :help: