avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
isis23 a scris:

Grila apartine evident Udroiu, editia a 3-a penal general si special
El da ca si raspuns corect a)
Dupa indelunga chibzuire sunt de acord cu raspunsul lui.
a) este corect pentru ca in cazul infractiunilor de pericol concret, acestea nu pot fi savarsite din culpa. De exemplu infractiunea de conflict de interese, nu poti sa faci o actiune care realizeaza continutul unei infractiuni, si rezultatul mai grav sa fie un anumit rezultat ( conflict de interese )care culmea, ca sa vezi, creaza un avantaj pentru familia ta, pe care l-ai creat prin emiterea unui act. Ceva de genul
b) este posibila a dat cineva exemplu cu asistenta
c) este posibila pentru ca putem avea premeditare pentru actiunea initiala a carei rezultat faptuitorul l-a urmarit . Exemplu... Premeditez sa ii trag o mama de bataie unuia ,ceea ce si fac si moare ca urmare a loviturilor incasate.

- un exemplu de infractiune de pericol concret comisa din culpa art.37 din Legea 319 din 2006 raportat la art.19 alin 3 din Cp
"Art. 37. - (1) Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol grav si iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 2 ani sau cu amenda."
Gresesc?

Rosse a scris:

Infractiunea de ultraj poate avea forma continua? Intre pt ca am gasit pareri contrare in doctrina , Ramiro Mancas in codul lui Basarab precum si Dongoroz retin forma si continua, iar Udroiu doar pe cea continuata.... Nu pot sa imirepreint cum poate ultrajul avea forma continua... daca ma puteti ajuta cu un exemplu... ;):hm:

Ii tine functionarului pistolul la cap o perioada de timp (amenintarea s-a consumat in momentul cand ia pus pistolul la cap si se epuizeaza cand i-l ia de la cap).Cred....
Oricum am inteles ca e o controversa pe tema asta, retinele pe amundoua continuua si continuata
adrianicet a scris:

Dl Udroiu "in cazul infractiunilor complexe vor exista intotdeauna doua obiecte juridice: unul principal si unul secundar"
In cazul omorului deosebit de grav savarsit asupra a doua sau mai multe persoane care sunt cele doua obiecte juridice?

Nicio parere?
scarto a scris:

Rosse a scris:

Infractiunea de ultraj poate avea forma continua? Intre pt ca am gasit pareri contrare in doctrina , Ramiro Mancas in codul lui Basarab precum si Dongoroz retin forma si continua, iar Udroiu doar pe cea continuata.... Nu pot sa imirepreint cum poate ultrajul avea forma continua... daca ma puteti ajuta cu un exemplu... ;):hm:

Ii tine functionarului pistolul la cap o perioada de timp (amenintarea s-a consumat in momentul cand ia pus pistolul la cap si se epuizeaza cand i-l ia de la cap).Cred....
Oricum am inteles ca e o controversa pe tema asta, retinele pe amundoua continuua si continuata

Scarto... mentinerea pistolului la cap, este lipsire de libertate forma agravata care absoarbe amenintarea si doar ea ( lipsirea de libertate ) are forma continua. Insa lipsirea de libertate la randul ei nu intra in continutul constitutiv al infractiunii de ultraj. Si in acest caz avem un pic de concurs ( chiar ideal ) intre lipsire de libertate si ultraj

Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
isis23, utilizator
isis23 a scris:

scarto a scris:

Rosse a scris:

Scarto... mentinerea pistolului la cap, este lipsire de libertate forma agravata care absoarbe amenintarea si doar ea ( lipsirea de libertate ) are forma continua. Insa lipsirea de libertate la randul ei nu intra in continutul constitutiv al infractiunii de ultraj. Si in acest caz avem un pic de concurs ( chiar ideal ) intre lipsire de libertate si ultraj

Corect.
Nu ii mai tine pistolul la cap ci i-l arata ca sa nu intre intr-o incinta.hai sa gasim o amenintare in forma continua.Banuiesc ca exista... ii arati niste filme de groaza care dureaza 2 ore (glumesc)
Ultima modificare: Joi, 24 Mai 2012
scarto, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)