Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Grila apartine evident Udroiu, editia a 3-a penal general si special
El da ca si raspuns corect a)
Dupa indelunga chibzuire sunt de acord cu raspunsul lui.
a) este corect pentru ca in cazul infractiunilor de pericol concret, acestea nu pot fi savarsite din culpa. De exemplu infractiunea de conflict de interese, nu poti sa faci o actiune care realizeaza continutul unei infractiuni, si rezultatul mai grav sa fie un anumit rezultat ( conflict de interese )care culmea, ca sa vezi, creaza un avantaj pentru familia ta, pe care l-ai creat prin emiterea unui act. Ceva de genul
b) este posibila a dat cineva exemplu cu asistenta
c) este posibila pentru ca putem avea premeditare pentru actiunea initiala a carei rezultat faptuitorul l-a urmarit . Exemplu... Premeditez sa ii trag o mama de bataie unuia ,ceea ce si fac si moare ca urmare a loviturilor incasate.
Infractiunea de ultraj poate avea forma continua? Intre pt ca am gasit pareri contrare in doctrina , Ramiro Mancas in codul lui Basarab precum si Dongoroz retin forma si continua, iar Udroiu doar pe cea continuata.... Nu pot sa imirepreint cum poate ultrajul avea forma continua... daca ma puteti ajuta cu un exemplu... ;):hm:
Dl Udroiu "in cazul infractiunilor complexe vor exista intotdeauna doua obiecte juridice: unul principal si unul secundar"
In cazul omorului deosebit de grav savarsit asupra a doua sau mai multe persoane care sunt cele doua obiecte juridice?
Rosse a scris:
Infractiunea de ultraj poate avea forma continua? Intre pt ca am gasit pareri contrare in doctrina , Ramiro Mancas in codul lui Basarab precum si Dongoroz retin forma si continua, iar Udroiu doar pe cea continuata.... Nu pot sa imirepreint cum poate ultrajul avea forma continua... daca ma puteti ajuta cu un exemplu... ;):hm:
Ii tine functionarului pistolul la cap o perioada de timp (amenintarea s-a consumat in momentul cand ia pus pistolul la cap si se epuizeaza cand i-l ia de la cap).Cred....
Oricum am inteles ca e o controversa pe tema asta, retinele pe amundoua continuua si continuata
scarto a scris:
Rosse a scris:
Ii tine functionarului pistolul la cap o perioada de timp (amenintarea s-a consumat in momentul cand ia pus pistolul la cap si se epuizeaza cand i-l ia de la cap).Cred....
Oricum am inteles ca e o controversa pe tema asta, retinele pe amundoua continuua si continuata
Scarto... mentinerea pistolului la cap, este lipsire de libertate forma agravata care absoarbe amenintarea si doar ea ( lipsirea de libertate ) are forma continua. Insa lipsirea de libertate la randul ei nu intra in continutul constitutiv al infractiunii de ultraj. Si in acest caz avem un pic de concurs ( chiar ideal ) intre lipsire de libertate si ultraj