Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
vultur1 a scris:
scarto a scris:
vultur1 a scris:
adrianicet a scris:
Nu va fi pedepsit:
a) coautorul care se desista in timpul savarsirii infractiunii de ceilalti coautori;
b) complicele concomitent, care se desista in timpul savarsirii infractiunii de catre autor;
c) instigatorul care a impiedicat consumarea infractiunii.
b
c- art.30
instigatorul va raspunde pentru infractiunea proprie..
Posibil...Dar nu raspunde pt aia la care a impiedicat consumarea....cred.Care e raspunsul corect?
1. In cazul praeterintentiei:
a) atat rezultatul urmarit cat si cel efectiv produs sunt intotdeauna prevazute de lege;
b) rezultatul prevazut si cel efectiv produs vizeaza valori sociale de aceeasi natura;
c) peste intentia in raport cu rezultatul urmarit se suprapune numai culpa cu prevedere in raport cu rezultatul mai grav, efectiv produs.
2. Instigarea neurmata de executare:
a) reprezinta un act de participatie penala;
b) este o infractiune de sine statatoare;
c) nu se pedepseste in toate cazurile in care pedeapsa prevazuta de lege pentru fapta efectiv comisa este de 2 ani sau mai mica.
3. Nu va fi pedepsit:
a) coautorul care se desista in timpul savarsirii infractiunii de ceilalti coautori;
b) complicele concomitent, care se desista in timpul savarsirii infractiunii de catre autor;
c) instigatorul care a impiedicat consumarea infractiunii.
Complicitatea nu este posibila sub nicio forma la evadare (art.269)?Udroiu ce spune?
Grilele sunt din Udroiu.
1. nici eu nu am inteles de ce este corect b).. si cel mai bun contraexemplu este talharia urmata de moartea victimei..
2. de ce nu este corect si c) ?
3. instigatorul nu ar trebui sa raspunda pt instigare neurmata de executare?