Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
adrianicet a scris:
1. In cazul praeterintentiei:
a) atat rezultatul urmarit cat si cel efectiv produs sunt intotdeauna prevazute de lege;
b) rezultatul prevazut si cel efectiv produs vizeaza valori sociale de aceeasi natura;
c) peste intentia in raport cu rezultatul urmarit se suprapune numai culpa cu prevedere in raport cu rezultatul mai grav, efectiv produs.
2. Instigarea neurmata de executare:
a) reprezinta un act de participatie penala;
b) este o infractiune de sine statatoare;
c) nu se pedepseste in toate cazurile in care pedeapsa prevazuta de lege pentru fapta efectiv comisa este de 2 ani sau mai mica.
3. Nu va fi pedepsit:
a) coautorul care se desista in timpul savarsirii infractiunii de ceilalti coautori;
b) complicele concomitent, care se desista in timpul savarsirii infractiunii de catre autor;
c) instigatorul care a impiedicat consumarea infractiunii.
Raspuns corect:
1. a) si b)
2. b)
c. c)
Grilele sunt din Udroiu.
1. nici eu nu am inteles de ce este corect b).. si cel mai bun contraexemplu este talharia urmata de moartea victimei..
2. de ce nu este corect si c) ?
3. instigatorul nu ar trebui sa raspunda pt instigare neurmata de executare?
1.Uzufructuare are dreptul:
a) la fructele naturale si industriale, neculese in momentul in care se instituie uzufructul,
b) la cheltuielile facute pentru dobandirea fructelor naturale sau industriale, daca la sfarsitul uzufructului acestea nu fusesera culese de usufructuar
c) la fructele civile, in proportie cu durata uzufructului sau.
2. Uzufructuarul
a) are dreptul la despagubiri pentru imbunatatirile pe care le-a facut, numai daca prin acestea a sporit valoarea lucrului
b) poate introduce actiune posesorie, chiar impotriva nudului proprietar, pentru apararea posesiei dreptului de usufruct
c) este obligat, chiar daca ar exista conventie contrara, sa intocmeasca un inventar al bunurilor mobile si un proces verba de constatare a starii materiale a imobilelor.
adrianicet a scris:
adrianicet a scris:
1. In cazul praeterintentiei:
a) atat rezultatul urmarit cat si cel efectiv produs sunt intotdeauna prevazute de lege;
b) rezultatul prevazut si cel efectiv produs vizeaza valori sociale de aceeasi natura;
c) peste intentia in raport cu rezultatul urmarit se suprapune numai culpa cu prevedere in raport cu rezultatul mai grav, efectiv produs.
2. Instigarea neurmata de executare:
a) reprezinta un act de participatie penala;
b) este o infractiune de sine statatoare;
c) nu se pedepseste in toate cazurile in care pedeapsa prevazuta de lege pentru fapta efectiv comisa este de 2 ani sau mai mica.
3. Nu va fi pedepsit:
a) coautorul care se desista in timpul savarsirii infractiunii de ceilalti coautori;
b) complicele concomitent, care se desista in timpul savarsirii infractiunii de catre autor;
c) instigatorul care a impiedicat consumarea infractiunii.
Raspuns corect:
1. a) si b)
2. b)
c. c)
Grilele sunt din Udroiu.
1. nici eu nu am inteles de ce este corect b).. si cel mai bun contraexemplu este talharia urmata de moartea victimei..
2. de ce nu este corect si c) ?
3. instigatorul nu ar trebui sa raspunda pt instigare neurmata de executare?
1.raspunsul de la litera b) nu spune ca cele 2 rezultate vizeaza numai valori sociale de aceeasi natura.
2.c) nu este corect pentru ca se refera la pedeapsa prevazuta de lege pentru fapta efectiv comisa,ori legea se refera la pedeapsa prevazuta de lege pentru infractiunea la care s-a instigat.
3.instigatorul ar putea raspunde pentru instigare neurmata de executare,dar nu obligatoriu(poate infractiunea la care a instigat si cu privire la care ulterior a impiedicat consumarea ei,este sanctionata de lege cu o pedeapsa cu inchisoarea de 2 ani sau mai mica sau numai cu pedeapsa amenzii.)Pe de alta parte,eu am interpretat grila si in sensul ca nu va fi pedepsit ca participant la savarsirea infractiunii.
1.Uzufructuare are dreptul:
a) la fructele naturale si industriale, neculese in momentul in care se instituie uzufructul,
b) la cheltuielile facute pentru dobandirea fructelor naturale sau industriale, daca la sfarsitul uzufructului acestea nu fusesera culese de usufructuar
c) la fructele civile, in proportie cu durata uzufructului sau.
2. Uzufructuarul
a) are dreptul la despagubiri pentru imbunatatirile pe care le-a facut, numai daca prin acestea a sporit valoarea lucrului
b) poate introduce actiune posesorie, chiar impotriva nudului proprietar, pentru apararea posesiei dreptului de usufruct
c) este obligat, chiar daca ar exista conventie contrara, sa intocmeasca un inventar al bunurilor mobile si un proces verba de constatare a starii materiale a imobilelor.