avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Subiect activ al infr de delapidare poate fi si o persoana juridica?
adrianicet a scris:

Nu cred, pentru ca trebuie sa fie functionar ( care include si notiunea de functionar public ). Spre deosebire de gestiunea frauduloasa, unde poti angaja o persoana juridica care sa iti gestioneze averea
A...stai cred ca si la delapidare merge sa fie subiect activ persoana juridica. La fel ca si la gestiune frauduloasa, contractezi o persoana juridica sa iti conduca si sa iti administreze afacerea ta.

Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
isis23, utilizator
isis23 a scris:

adrianicet a scris:

Nu cred, pentru ca trebuie sa fie functionar ( care include si notiunea de functionar public ). Spre deosebire de gestiunea frauduloasa, unde poti angaja o persoana juridica care sa iti gestioneze averea
A...stai cred ca si la delapidare merge sa fie subiect activ persoana juridica. La fel ca si la gestiune frauduloasa, contractezi o persoana juridica sa iti conduca si sa iti administreze afacerea ta.

Acum m-am trezit si am realizat ca subiect activ poate sa fie PJ pt ca subiectul activ include si instigatorul sau complicele..
Argumentele pe care le-ai adus sunt pt calitatea de autor a PJ si sunt de acord cu tine. Intrebarea care decurge natural din aceasta discutie este: la care infr PJ poate sa fie functionar? :-)
A...Adrian, eu am presupus ca ma intrebi daca persoana juridica poate fi subiect activ la delapidare in calitate de complice sau instigator .Insa autor nu cred, pentru ca o persoana juridica nu poate fi calificata ca fiind functionar sau functionar public, indiferent daca prin organele ei de conducere desfasoara o activitate asemanatoare acestor persoane .
Pentru ca atunci cand se defineste functionarul si functionarul public, acestea trebuie sa functioneze in cadrul unei persoane juridice, si nu persoanele juridice functioneaza in cadrul altei persoane juridice...Nu stiu daca intelegi ce vreau sa spun

Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
isis23, utilizator
sbdcl a scris:

sbdcl a scris:

la spete penale cum faceti comentariul? un mic comentariu? care sunt formulele? care e structura????

va intreb ca sunteti in tema,
?????????????????

Nu se dau spete, ci doar grile. Uite-te pe www.inm-lex.ro si vezi cum a fost anii trecuti.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)