avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
doomkikidex a scris:

Revin cu intrebarea...poate imi rapunde si mie cineva ?:(

La efectele sentintei penale nedefinitive, Udroiu zice ca, chiar daca sentinata nu e definitiva, sunt executorii dispozitiile referitoare la punerea in libertate a inculpatului arestat ca urmare a revocarii, inlocuirii sau incetarii de drept a masurii arestarii preventive. Eu nu inteleg de ce zice spre ex ca dc se revoca masura, aceasta este executorie, ca stiu ca daca se face contestatie impotriva masurii de revocare, aceasta este suspensiva de executare. Poate fac o confuzie, dar va rog sa ma lamuriti....Si de ce vorbeste numai de revocarea arestarii ca ar fi executorie, si nu ar fi si revocarea masurii obligarii de a nu parasi tara?
Ms frumos!

este suspensiva de executare doar atunci cand procurorul face recurs impotriva incheierii prin care s-a dispus revocarea masurii sau inlocuirea, incetarea, neprelungirea (adica acele incheieri pe care eu le-am numit pentru a le retine mai usor " incheieri date in favoarea invinuitului/inculpatului" sunt suspensive de executare la recursul procurorului)... in rest este executorie si nesuspensiva
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
ContSters184698, utilizator
traianBIS a scris:

isis23 a scris:

A..Hope, nu am spus din motive de competitie directa cu cei cu vechime :), ci doar ca nu stiu ce se intampla daca cineva cu vechime intra la INM si apoi reuseste la vechime si renunta la locul de la INM.

Ice Helene, sunt sigura ca se va intampla !:)

ISIS, exact asa se intampla: mai intai aveau sansa sa testeze materia de 3 ori pe an: primavara+INM+noiembrie. Intrau la INM si sigur ca la 2 luni promovau examenul la magistratura si se retrageau din INM lasand locul liber, adica pierdut.
Era foarte avantajos fiindca de regula cei ce merg la magistratura cam cocheteaza cu invatatul, au familii, copii, fug de responsabilitatile din familie de lene invocand "invat, invat!" .
Examenul la magistratura era mai simplut ca INM...
Se vor da deodata.

A...daca lasa locul liber, cu imposibilitatea completarii ulterioare, atunci nu prea este corect.

Insa TraianBis, cunosc oameni care vor sa dea la cei cu vechime, care cu mult dar cu mult sunt peste mine in pregatire si mai ales in experienta. In aceste conditii nu pot spune ca fug de invatat sau cocheteaza cu invatatul ci pur si simplu au mai multe responsabilitati (job, familie, copii ) si totusi fac fata iar nu unii chiar cu brio.
au familii, copii, fug de responsabilitatile din familie de lene invocand "invat, invat!"

ti-am subliniat ce ai scris...iti dai seama ce ai afirmat?? eu cred ca nu ... sper ca nu... un om cu familie este un om care in conditii normale este mult mai responsabil decat unul fara familie... casa, job, copii si invatat cum ti se pare...este foarte usor nu? a si daca mai esti mama e perfect...
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
hope0022, utilizator
Cata dreptate ai Hope. Eu detin doar una bucata sot, si l-am trimis un pic la plimbare ( pe o perioada bine determinata ) ca sa invat :D. Daramite sa fi avut si copil...
Vultur, mersi pentru raspuns, insa, tu ai spus ca daca se revoca masura arestarii si face recurs proc, acesta e susp de executare..asa am retinut si eu, insa nu inteleg de ce Udroiu, la sf cap din carte cu judecata, spune ca sunt executorii disp ref la punerea in lib a inculp ca urmare a revocarii arestarii. Nu se bat cap in cap?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)