avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
libercugetator a scris:

Ice Hellene a scris:

isis23 a scris:

xyzt a scris:

Personal mi se pare logica ideea lui Udroiu. Odata ce s-a produs rezultatul cerut de lege, moartea a 2 persoane, nu te mai intereseaza ce se intampla dupa, atata timp cat este vorba despre O SINGURA FAPTA.

Da, @xyzt, dar daca tentativa era absorbita in fapta consumata, persoanele supravietuitoare mai puteau sa se constituie parti vatamate si civile ? Ce faci ai o fapta consumata cu 9 victime ? Cum delimitezi la incadrare ( daca nu o faci si pe tentativa ) cate persoane ai vatamate daca nu retii tentativa ? Poti sa spui ca ai 9 morti ? Pentru ca este consumata ? Consumata inseamna la omor, decesul victimei .

E dificila aituatia si nu putem decat sa ne formam fiecare propria opinie. Eu as merge pe o interpretare a deciziei ICCJ unde se retine in forma consumata pt persoana decedata omor in orice forma cu exceptia lit. b) adica asupra a 2 sau mai multe persoane. Daca decedeaza 2 persoane atunci exceptia nu-si mai are locul, deci ar fi omor deosebit de grav lit. b) si tentativa la aceeasi infractiune pt persoanele care au supravietuit.

E greu sa-ti imaginezi o forma consumata de omor pt persoane care traiesc sau acestia sa nu poata participa la judecata infractiunii pt ca tentativa a fost absorbita.

E o opinie personala, poate ne vom lamuri la seminariile INM de anul acesta. :)

Nu are importanta daca decedeaza 2, 3 sau n persoane atat timp cat in aceeasi imprejurare se savarseste si o tentativa de omor. Decizia in interesul legii e clara si e absurd sa nu o mai aplicam "de la 2 in sus". Voi faceti cum credeti de cuviinta la examen, dar trebuie sa stiti ca autorii de manuale de drept sunt deopotriva supusi erorilor de interpretare precum sunt si cei care aplica teoria in practica. Nimeni nu e infailibil si nu e bine sa absolutizati anumite manuale in detrimentul altora. Cautati cat mai multe opinii concordante si nu uitati de interpretarile oficiale ale ICCJ prin RIL-uri, bineinteles acolo unde acestea exista.

Asta am spus si eu. Ca aplic si de la 2/3 persoane in sus si am si motivat. Doar ca suntem supusi oarecum parerilor profesorilor, asta deoarece ne despart ani buni de teorie si practica. Ideea e ca nici ei nu au un punct comun in unele cazuri si atunci suntem liberi sa alegem dupa propria logica si propriile argumente juridice. :)

Vultur, multumim pt informatii! :hugall:
daca tot vorbisem de prescriptie si duminica e 10 iunie si e data la care nu doar ca vom merge la vot ci si data la care se va prescripe fapta lui Adrian Nastase, e vorba de prescriptia speciala ?
isis23 a scris:

Intrebare procedura penala
Cand se constata ca " fapta nu e tipica ", ce caz de scoatere de sub urmarire penala de la art.10 lit.a-e c.proc.pen retineti ?

art. 10 lit. d
isis23 a scris:

Cand se constata ca " fapta nu e tipica ", ce caz de scoatere de sub urmarire penala de la art.10 lit.a-e c.proc.pen retineti ?

Isis, despre tipicitatea infractiunii se vorbeste la "prevederea faptei in legea penala" ca si trasatura esentiala. Prin urmare, as merge pe lit. b), fapta nu e prevazuta de legea penala.
Ice Hellene a scris:

isis23 a scris:

Isis, despre tipicitatea infractiunii se vorbeste la "prevederea faptei in legea penala" ca si trasatura esentiala. Prin urmare, as merge pe lit. b), fapta nu e prevazuta de legea penala.

Asa cred si eu...vroiam si o alta opinie:)

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)