Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
adrianicet a scris:
annyella a scris:
La suspendarea pedepsei, in caz de anulare a suspendarii fiindca s-a descoperit o infractiune savarsita, REZULTANTA "noua" pe care o obtinem poate fi suspendata. Termenul de incercare pt aceasta rezultanta de cand curge?
De cand ramane definitiva "noua" rezultanta..
Merci, Adrian, acum ca vad raspunsul tau asa imi pare logic, dar in cartea dmnului Udroiu la pag 188 vad ca de la ramanerea definitiva a hotararii pentru suspendarea anterioara. Dar poate nu inteleg eu?
adrianicet a scris:
annyella a scris:
La suspendarea pedepsei, in caz de anulare a suspendarii fiindca s-a descoperit o infractiune savarsita, REZULTANTA "noua" pe care o obtinem poate fi suspendata. Termenul de incercare pt aceasta rezultanta de cand curge?
Merci, Adrian, acum ca vad raspunsul tau asa imi pare logic, dar in cartea dmnului Udroiu la pag 188 vad ca de la ramanerea definitiva a hotararii pentru suspendarea anterioara. Dar poate nu inteleg eu?
annyella a scris:
adrianicet a scris:
annyella a scris:
In cazul anularii, termenul de incercare curge asa cum spune codul penal art 85 alin 3 si Udroiu, adica de la data cand a ramas definitiva hotararea prin care s-a dispus prima suspendarea conditionata. Si este logica aceasta solutie, dupa parerea mea. De ce sa nu beneficieze de termenul de incercare scurs de la data cand s-a dispus prima suspendare ? Mai ales ca anularea unei asemenea hotarari ( suspendare conditionata) nu i se datoreaza vreunei vini a inculpatului ci doar organelor judiciare care nu au administrat bine datele cu privire la trecutul infractional al condamnatului. Deasemeni nici condamnatul nu are un interes sa ascunda aceste date (infractiuni anterioare ) intrucat el are interesul la contopirea pedepselor ( fie ca vor fi executate cu privare de libertate sau suspendate conditionat ) decat sa execute fiecare condamnare in parte.
Udroiu editia 2. pg 212. "arestarea preventiva a inculpatului - durata arest. prev. poate fi dispusa decat pt zilele care au ramas dupa scaderea din cele 30 a perioadei in care acesta a fost anterior retinut sau arestat ca invinuit."