avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
adrianicet a scris:

Daca martorul refuza sa dea declaratii in faza judecatii, poate instanta sa dispuna citirea declaratiilor pe care le-a dat in timpul urmaririi penale?

In caz de refuz nu . In caz de contradictie da si in cazul in care instanta considera ca ar fi in interesul cauzei
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
lawnoob, utilizator
lawnoob a scris:

adrianicet a scris:

Daca martorul refuza sa dea declaratii in faza judecatii, poate instanta sa dispuna citirea declaratiilor pe care le-a dat in timpul urmaririi penale?

In caz de refuz nu . In caz de contradictie da si in cazul in care instanta considera ca ar fi in interesul cauzei

Atunci de ce art 327 face trimitere la tot art 325, inclusiv la art 325 alin 2?
adrianicet a scris:

Si daca refuza sa dea declaratii poate fi acuzat de marturie mincinoasa prin omisiune. A nu se confunda cu refuzul de a fi martor. Adica daca se prezinta in calitate de martor, este intrebat asupra unor imprejurari esentiale cauzei si acesta tace, poate fi marturie mincinoasa. Insa si aici trebuie nuantat in sensul ca daca a participat in vreun mod ( tainuire, favorizare ) poate invoca dreptul de a nu se autoincrimina. Parerea mea.
Insa asa cum spune @lawn...instanta nu poate da citire declaratiilor anterioare decat daca sunt contradictii sau din anumite motive martorul nu mai poate fi ascultat
adrianicet a scris:

lawnoob a scris:

adrianicet a scris:

Atunci de ce art 327 face trimitere la tot art 325, inclusiv la art 325 alin 2?

Face trimitere in general, insa art. 327 are prevederi speciale la alin 3 si 4. Face trimitere in sensul ca se completeaza cu art.325., Insa unde ai prevedere speciala o aplici pe cea de la art.327 care reglementeaza in special ascultarea martorului

Actiunea negatorie:
a) se introduce de proprietarul unui bun impotriva persoanei care se pretinde titulara unui alt drept real asupra bunului respectiv
b)este acea actiune prin care titularul unui drept de uzufruct, uz, abitatie sau servitute urmareste apararea acestuia
c) este imprescriptibila extinctiv
Raspunsuri corecte date de catre carte a + c
De ce este si a pentru ca zice impotriva persoanei care se pretinde titulara ORICARUI drept real, pai si drept real este si dreptul de proprietate, si daca pretinde un drept de proprietate nu merge actiunea negatorie. Voi ce spuneti?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)