avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
:) ma corectez am vazut abia dupa ce am postat :D titulara unui ALT drept real. Greseala mea.
lawnoob a scris:

adrianicet a scris:

Daca martorul refuza sa dea declaratii in faza judecatii, poate instanta sa dispuna citirea declaratiilor pe care le-a dat in timpul urmaririi penale?

In caz de refuz nu . In caz de contradictie da si in cazul in care instanta considera ca ar fi in interesul cauzei

te lamureste art.325 alin.2 C.proc.pen.
p.s. : acum am vaz ca e vb de martor ups. :D
la martor eu stiam ca nu se aplica alin.2 si totusi,,,din interpretarea art.327 alin.1 ar reiesi ca se aplica....
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
carmen0602, utilizator
in cazul retragerii plangerii prealabile, in caz de pluralitate de făptuitori, trebuie sa te împaci cu fiecare dintre ei pt a se produce înlăturarea răspunderii penale pt toti infractorii sau împăcarea produce efecte in personam, adică numai cu privire
la infractorul cu care victima s-a împăcat ?
dfgj a scris:

in cazul retragerii plangerii prealabile, in caz de pluralitate de făptuitori, trebuie sa te împaci cu fiecare dintre ei pt a se produce înlăturarea răspunderii penale pt toti infractorii sau împăcarea produce efecte in personam, adică numai cu privire

retragerea plangerii prealabile e una si impacarea e alta .... retragerea produce efecte in rem fata de toti participantii, impacarea produce efecte in personam numai cu privire la participantul cu care s-a impacat persoana vatamata
Ultima modificare: Marți, 19 Iunie 2012
ContSters184698, utilizator
dfgj a scris:

Trebuie sa retragi plangerea fata de toti participanti, altfel nu va produce efecte

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)