avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
xyzt a scris:

Pai nu se socoteste marti 14-miercuri 14 (1zi) + miercuri 14-joi 14 (1zi) + joi 14-vineri 14 (1zi)?
Eu asta inteleg prin zile pline: ziua o socotesti de 24h.

Impotriva incheierii prin care s-a admis cererea de liberare provizorie se poate face recurs de catre:
a) invinuit sau inculpat
b) procuror
c) persoana vatamata

Raspunsuri corecte a) si b). Intr-adevar, asa zice si codul, dar nu inteleg ce interes ar avea invinuitul/inculpatul sa faca recurs daca i s-a admis cererea de liberare provizorie.

Interesul inv/inc e sa se inlature unele obligatii din cele pe care instanta poate sa le impuna. ;)
La infr de abandon de familie, Udroiu zice ca se poate savarsi in coautorat, iar Toader zice ca nu. Voi ce stiti?
@IceHellene, carmen, adrianicet - multumesc de raspunsuri!

Ca sa ma lamuresc cu termenele astea:

Daca, spre exemplu, se dispune arestarea inculpatului pentru 3 zile, azi, luni, la ora 22:00, termenul expira miercuri la ora 24:00? Deci el de fapt sta arestat 50 de ore, cand ar trebui sa stea 72?
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
xyzt, utilizator
intrebare: observ ca si efectele contractelor sinalagmatice se dau conform NCC. sunt diferente mari intre "efectele" din VCC si NCC ? Multumesc.
Ice Hellene a scris:

La infr de abandon de familie, Udroiu zice ca se poate savarsi in coautorat, iar Toader zice ca nu. Voi ce stiti?

Eu stiam ca nu se poate(tot de la Tudorel), ca aceasta este o obligatie care incuba doar persoanei care trebuie sa ii asigure intretinerea, de exemplu.

Cu toate acestea, stiu ca multi autori considera ca se poate comite in coautorat. Chiar Streteanu, la penal general, la coautorat retine ceva exemplu de genul: daca obligatia de a asigura intretinerea victimei revine, potrivit legii,mai multor persoane si nici una dintre acestea nu o indeplineste, ele vor fi,toate, coautori ai infractiunii de abandon de familie.
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2012
carmen0602, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)