avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Me_Isa a scris:

Referitor la intrebarea cu restituirea cauzei la procuror cf. art 380/CPP (apel) si 385 ind.16 alin. 2 (recurs) cauza se poate restitui la procuror pentru refacerea urmaririi penale si in caile de atac ale apelului si recursului.
La intrebarea de revizuire eu zic ca este c) inadmisibil
La ultima intrebare, incheierea unei tranzactii nu este caz de suspendare a judecatii, in caz de disjungere se poate amana judecata actiunii civile

Multumesc, am inteles.

carmen0602 a scris:

vultur1 a scris:

carmen0602 a scris:

vultur1 a scris:

carmen0602 a scris:

Ca tot a "complicat" NCC obiectul actului juridic....
Obiectul donatiei poate fi:
a.determinat
b.determinabil
c.ambele

b

eu aici zic ca e a)...
acum ca e cu "obiectul contractului" care trebuie sa fie determinat si "obiectul obligatiei", care poate fi determinat/determinabil.....de asta am facut grila, pt ca nu imi dau seama concret cum e pe NCC. Si ma gandesc ca schimbandu-se la actul juridic, implicit se schimba si la contracte, nu???cel putin in partea de materie care este cuprinsa in actul juridic. Sau gresesc?

Pai gresesti fiindca contractul de donatie il invatam conform vechii reglementari...nu are treaba cu NCC

ok!!! atunci e c),,pt ca, conform VCC obiectul donatiei trebuie sa fie determinat/determinabil

Asa stiu si eu: ambele. Oricum, daca poate fi determinabil, cu atat mai mult poate fi si determinat. :)
carmen0602 a scris:

vultur1 a scris:

carmen0602 a scris:

vultur1 a scris:

carmen0602 a scris:

Ca tot a "complicat" NCC obiectul actului juridic....
Obiectul donatiei poate fi:
a.determinat
b.determinabil
c.ambele

b

eu aici zic ca e a)...
acum ca e cu "obiectul contractului" care trebuie sa fie determinat si "obiectul obligatiei", care poate fi determinat/determinabil.....de asta am facut grila, pt ca nu imi dau seama concret cum e pe NCC. Si ma gandesc ca schimbandu-se la actul juridic, implicit se schimba si la contracte, nu???cel putin in partea de materie care este cuprinsa in actul juridic. Sau gresesc?

Pai gresesti fiindca contractul de donatie il invatam conform vechii reglementari...nu are treaba cu NCC

ok!!! atunci e c),,pt ca, conform VCC obiectul donatiei trebuie sa fie determinat/determinabil

n-am zis "C" fiindca regula e ca trebuie sa fie determinat... dar poate fi si determinabil
Care este diferenta intre sedinta secreta si sedinta care nu este publica (la procedura penala)? Si de ce face legiuitorul aceasta diferentiere?
Sedinta nepublica este sedinta din camera de consiliu- aceste situatii sunt reglementate strict de CPP ex: inculpatul este minor, procesele privind traficul de persoane, solutionarea arestarii preventive, autorizarea efectuarii perchezitiei. In anumite cazuri in camera de consiliu prezenta partilor nu este obligatorie
Sedinta este secreta cand instanta o declara astfel potrivit art.290/CPP , cazurile nu sunt limitate de cod ci sunt indicate criteriile ce tb avute in vedere pentru a fi secreta sedinta. La sedinta secreta partile participa intotdeauna.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)