Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Referitor la intrebarea cu restituirea cauzei la procuror cf. art 380/CPP (apel) si 385 ind.16 alin. 2 (recurs) cauza se poate restitui la procuror pentru refacerea urmaririi penale si in caile de atac ale apelului si recursului.
La intrebarea de revizuire eu zic ca este c) inadmisibil
La ultima intrebare, incheierea unei tranzactii nu este caz de suspendare a judecatii, in caz de disjungere se poate amana judecata actiunii civile
vultur1 a scris:
carmen0602 a scris:
vultur1 a scris:
carmen0602 a scris:
Ca tot a "complicat" NCC obiectul actului juridic....
Obiectul donatiei poate fi:
a.determinat
b.determinabil
c.ambele
b
eu aici zic ca e a)...
acum ca e cu "obiectul contractului" care trebuie sa fie determinat si "obiectul obligatiei", care poate fi determinat/determinabil.....de asta am facut grila, pt ca nu imi dau seama concret cum e pe NCC. Si ma gandesc ca schimbandu-se la actul juridic, implicit se schimba si la contracte, nu???cel putin in partea de materie care este cuprinsa in actul juridic. Sau gresesc?
Pai gresesti fiindca contractul de donatie il invatam conform vechii reglementari...nu are treaba cu NCC
ok!!! atunci e c),,pt ca, conform VCC obiectul donatiei trebuie sa fie determinat/determinabil
vultur1 a scris:
carmen0602 a scris:
vultur1 a scris:
carmen0602 a scris:
Ca tot a "complicat" NCC obiectul actului juridic....
Obiectul donatiei poate fi:
a.determinat
b.determinabil
c.ambele
b
eu aici zic ca e a)...
acum ca e cu "obiectul contractului" care trebuie sa fie determinat si "obiectul obligatiei", care poate fi determinat/determinabil.....de asta am facut grila, pt ca nu imi dau seama concret cum e pe NCC. Si ma gandesc ca schimbandu-se la actul juridic, implicit se schimba si la contracte, nu???cel putin in partea de materie care este cuprinsa in actul juridic. Sau gresesc?
Pai gresesti fiindca contractul de donatie il invatam conform vechii reglementari...nu are treaba cu NCC
ok!!! atunci e c),,pt ca, conform VCC obiectul donatiei trebuie sa fie determinat/determinabil